Sucevean, prins beat la volan și fără permis auto. Bărbatul a declarat că merge la război după ce s-a certat cu soția

Autor: Marius Vișan 12 mart. 2022 Știri auto
Sucevean, prins beat la volan și fără permis auto. Bărbatul a declarat că merge la război după ce s-a certat cu soția

S-a întâmplat în data de 5 martie. Un bărbat din Frătăuții Vechi, oprit de un echipaj de poliție în Siret, a fost depistat beat la volan, neavând nici permis de conducere.

După ce a fost verificat cu etilotestul, în timp ce polițiștii se pregăteau să-l ducă la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, bărbatul le-a spus polițiștilor că a plecat de acasă după o ceartă cu soția și vrea să meargă la război, în Ucraina.

Sâmbătă seară, în jurul orei 20.30, un echipaj de poliție rutieră a oprit un Volkswagen Golf, pentru verificări, descoperind că șoferul era incoerent.

Polițiștii au constatat că bărbatul nu are permis de conducere, iar în urma verificării cu etilotestul a rezultat concentrația de 0,96 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i s-au prelevat două probe pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

”Cum dorința de a merge la război, ardea puternic în sufletul omului, bărbatul i-a întrebat pe polițiști dacă poate merge pe front după proba de sânge, iar ulterior va reveni. Din păcate pentru el, suceveanul s-a ales doar cu dosar penal”, scrie Ziardesuceava.ro.

La ce alcoolemie ți se suspendă permisul de conducere – VALABIL PENTRU CEI CARE DEȚIN PERMIS

Potrivit Codului Rutier, șoferul care va prins băut la volan cu o alcoolemie cuprinsă între 0,1 și 0,8 g/litru alcool pur în aerul expirat va primi o amendă în valoare de 1.305 lei și între 9 și 20 de puncte-amendă.

De asemenea, respectivei persoane i se va suspenda permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Dacă te-ai urcat beat la volan riști și să ajungi la închisoare. Fapta devine infracțiune în momentul în care aparatul etilotest afișează o alcoolemie mai mare de 0,4 g/litru alcool pur în aerul expirat (cel puțin 0,8 g/litru alcool pur în sânge).

Șoferul e obligat să se supună unei recoltări de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la o unitate sanitară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide