Suedezii de la Volvo au suspendat livrările de automobile către Rusia

Autor: Mihai Morcovescu 01 mart. 2022 Știri auto
Suedezii de la Volvo au suspendat livrările de automobile către Rusia

După General Motors, Volvo devine al doilea mare producător care oprește livrările către Rusia, în contextul războiului din Ucraina. Suedezii au precizat că au luat această decizie din cauza „potențialelor riscuri asociate comerțului cu această țară, inclusiv a sancțiunilor economice impuse de Uniunea Europeană și de către Statele Unite ale Americii”.

Volvo – primul producător european care sistează exportul către Rusia

Oficialii companiei din Goteborg au dat publicității un comunicat oficial prin care informează că au sistat exportul de mașini către Federația Rusă. Decizia vine, evident, ca urmare a invadării Ucrainei de către forțele armate ruse.

„Volvo nu va mai livra mașini pe piața din Rusia până la noi dispoziții”. Așa sună comunicatul transmis de Volvo pe e-mail către agenția de presă Reuters.

Un purtător de cuvânt Volvo a precizat că scandinavii exportă vehicule în Rusia din fabricile pe care le deține în Suedia, China și Statele Unite. În cursul anului trecut, Volvo Cars a comercializat pe piața auto din Rusia aproximativ 9.000 de automobile.

General Motors anunțase deja că va suspenda toate exporturile de vehicule către Rusia până la o nouă notificare. Producătorul din Detroit nu deține fabrici în Rusia și vinde aproximativ 3.000 de unități anual.

Zilele trecute, și alte companii din industria auto și-au anunțat intenția de a suspenda livrările sau de a reloca producția. Este vorba despre Volkswagen, Renault și producătorul de anvelope Nokian Tyres.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide