”Suedezii” Volvo S90 şi V90 au ajuns în România. Preţuri şi imagini oficiale. FOTO-VIDEO

Autor: ProMotor 15 apr. 2016 Știri auto

 


Volvo Cars îşi completează seria „90” cu 2 noi modele: S90 şi V90, modele lansate săptămâna aceasta în România, în cadrul unui eveniment special dedicat clienţilor şi reprezentanţilor media. Aceste două modele se alătură lui XC90, lansat în 2015. Cele 88.000 de precomenzi în toată lumea, pentru modelul XC90, au demonstrat interesul ridicat al clienţilor pentru noua direcţie adoptată de Volvo în materie de design şi tehnologie.

GALERIE FOTO

„Ne-am propus ca prin lansarea celor două modele S90 şi V90 să le oferim clienţilor accesul într-o lume care accentuează experienţa luxului automobilistic. Această gamă reprezintă armonia perfectă între design şi tehnologie inovatoare, îmbină materialele sofisticate cu inteligenţa ingineriei de top, redefinind percepţia asupra luxului. Succesul de care s-a bucurat XC90 ne-a convins ca noua direcţie abordată este pe placul clienţilor noştri şi asta nu poate decât să ne încurajeze să le oferim mai mult decât un mijloc de transport. Clienţii se bucură de funcţionalitatea recunoscută a maşinilor Volvo, dar, în acelaşi timp, au parte şi de o experienţă luxoasă, beneficiază de cele mai bune tehnologii şi performanţă premium”, a declarat Andrei Huidan – Marketing Manager (EIT – Forum Auto – Importator Volvo Cars în România)

Modele S90 şi V90 se remarcă prin calitatea premium, lista de dotări cuprinzând tapiţerie de piele Moritz, scaune Comfort, climatizare automată cu reglaj pe două zone şi sistem de control a calităţii aerului Clean Zone Technology.

De asemenea, S90 şi V90 dispun standard de cea mai nouă generaţie de sisteme multimedia ce pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil cu diagonală de 9 inci integrat în centrul planşei de bord. Experienţa de condus modernă poate fi completată şi cu sistemul Head-Up Display de afişare a informaţiilor pe parbriz.

Lansarea lui S90 şi V90 introduce o nouă funcţie în premieră mondială pentru sistemul City Safety, este vorba despre sistemul de prevenire şi evitare a coliziunilor frontale animale de mari dimensiuni, pe timp de zi sau noapte. Sistemul oferă un avertisment intuitiv şi asistenţă la frânare, incluzând şi funcţia de prevenire a coliziunilor frontale în intersecţii, precum şi de detectare a cicliştilor şi pietonilor.

De altfel, S90 şi V90 oferă cel mai bun nivel de echipare standard din segment în materie de sisteme de sigurantă. Incă de la nivelul de echipare de bază denumit Momentum, pachetul de dotări impune un etalon în materie de sigurantă pasivă şi activă, precum şi de asistare a condusului.

S90, cardul de acces în clubul sedan premium pentru Volvo Cars

S90 este echipat cu o serie de tehnologii noi, de la sisteme de siguranţă de ultimă generaţie, până la aplicaţii şi servicii de tip cloud. Pilot Assist, funcţia avansată de condus semi-autonom acţionează uşor asupra direcţiei pentru a menţine maşina corect încadrată în marcajele benzii de circulaţie şi funcţionează până la o viteză de aproximativ 130 km/h. Noul model este echipat şi cu un sistem de motorizare curat şi puternic, T8 Twin plug-în hybrid şi cele mai conectate sisteme de tip infotainment din tot segmentul sedan.

V90, un nou estate versatil şi elegant

La baza modelului V90 stă experienţa incontestabilă pe care Volvo Cars o are în dezvoltarea modelelor estate şi care a devenit o tradiţie cu mai bine de 60 de ani în urmă, odată cu lansarea Volvo Duett. Ca şi S90, noul V90 oferă o serie de tehnologii inovative care permit un stil de condus semi-autonom, integrate în conceptul Pilot Assist, alături de cel mai extins nivel al echipării standard în cazul sistemelor de siguranţă. Acest pachet include un sistem pentru detectarea animalelor, un sistem care detectează părăsirea involuntară a părţii carosabile, precum şi conectivitate digitală de top a smartphone-ului prin intermediul Apple CarPlay.

Noua gamă de modele Volvo S90 şi V90 este acum disponibilă şi în România, cu preţuri care pornesc de la 50.105 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea sedan şi 52.600 de Euro cu TVA inclus pentru versiunea estate.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide