Valoarea de piață a Tesla a depășit-o pe cea a Facebook. Cât de bogat este Elon Musk?

Autor: George Cristea 08 ian. 2021 Știri auto

Valoarea de piață a Tesla a depășit-o pentru prima dată pe cea a Facebook. Acțiunile producătorului american de mașini electrice au urcat joi la un nivel record pe bursa americană.

Intră în Galeria FOTO

Acțiunile companiei conduse de Elon Musk au crescut la finalul sesiunii de joi cu aproape 8%, la 816 dolari. Astfel, capitalizarea companiei Tesla a urcat la 774 miliarde de dolari. Și titlurile Facebook au crescut în aceeași sesiune de tranzacționare, dar cu 2%. În aceste condiții, capitalizarea Facebook s-a situat la 765 miliarde de dolari, pierzând teren în fața Tesla.

Tesla a devenit astfel a cincea cea mai valoroasă companie de pe Wall Street (a șasea din lume), în urma Alphabet, compania-mamă a Google. Alphabet păstrează, însă, un avans confortabil. Producătorul de vehicule electrice este însă cea mai valoroasă companie auto din lume, chiar dacă producţia sa reprezintă doar o fracţiune faţă de cea a rivalilor, cum ar fi Toyota Motor, Volkswagen şi General Motors (GM).

Cel mai valoros producător auto, după Tesla, este Toyota, cu o capitalizare de circa 212 miliarde de dolar. Această valoare plasează producătorul japonez abia pe poziția 44 în topul celor mai mari companii din lume după capitalizare. În spatele Toyota se situează producătorul indian Tata Motors, abia pe poziția 73, cu o capitalizare de 157 miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Tesla a crescut exponențial. Cât de bogat este Elon Musk?

Aprecierea acțiunilor Tesla l-a făcut pe Elon Musk cea mai bogată persoană din lume. Acesta are o avere personală peste 185 de miliarde de dolari. Creșterea averii lui Musk în ultimul an marchează cea mai rapidă ascensiune în topul listei celor mai bogați oameni din istorie.

Musk avea, la începutul anului trecut, o avere estimată la 27 de miliarde de dolari. Creșterea cotației acțiunilor Tesla și generosul pachet de beneficii au adăugat la averea lui Elon Musk aproape 160 de miliarde de dolari.

Averea lui Elon Musk a depășit-o pe cea a lui Mark Zuckerberg în luna noiembrie a anului trecut, după ce acțiunile Tesla au fost incluse în indexul S&P500. În decembrie, Musk îl depășea ca avere pe Bill Gates și sufla în ceafa lui Jeff Bezos.

Averea lui Elon Musk este reprezentată de acțiunile Tesla în proporție de 75%. La începutul anului, șeful de la Tesla, în vârstă de 49 de ani, se afla pe locul 35 în topul celui mai bogați oameni ai planetei..

sursa: CompaniesMarketCap.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide