Supercar de la mama lui. Producţia costă 1.2 miloane de dolari / bucată.

Autor: Alexandru Banu 21 nov. 2016 Știri auto

Degeaba avem pionieri ca Tesla şi urmăritori ca Mercedes, BMW şi alte brand-uri premium. Ce ne facem când vin chinezii şi ne dau universul electric peste cap? Ţările aparent superdezvoltate nu sunt mai presus decât China şi asta ne sperie. Dacă ne imaginam că îi dominăm şi că depind de civilizaţia Europei sau de cea a Statelor Unite, acum e clar că asta nu mai e valabil.

Compania nouă NextEV a lansat în teste maşina electrică EP9 sub brand-ul nou NIO. Primele 6 bucăţi vor fi testate chiar de către acţionari şi dacă totul merge bine pe drum, lansarea pentru public va fi spre sfârşitul lui 2017. Nu ştim încă un preţ, însă costurile de producţie sunt de 1.2 mil. $  / maşină. Sigur că odată ce va exista o cerere în piaţa, volumul de comenzi va reduce costul de producţie.

Compania spune cu siguranţă că e cea mai rapidă maşină electrică şi că a testat-o şi pe Nurburgring. Cu 1.340 de cai, atinge 100 km/h în 2.7 secunde (1 Megawatt). Cuplul este şi el enorm – 1.480  Nm. Viteza maximă e de 320 km/h. Pentru că maşina are 4 motoare, fiecare pe cîte o roată, cu distribuţie de putere egală, EP9 este automat o maşină integrală. Bateriile se încarcă în 45 de minute, o dată la 430 de km. Chiar dacă are mult carbon în structură, EP9 are 1.735 de kg greutate din cauza celor două seturi de baterii care cântăresc 635 de kg. Înăuntru, maşina are 4 display-uri şi un volan precum cel din F1. NextEV este furnizor de soluţii tehnnice şi pentru Formula E (electrică). 

EP9 (GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide