Surpriză la CES 2022. Cum arată și cum funcționează Deere 8R, tractorul care se conduce singur

Autor: Daniel Samoilă 06 ian. 2022 Știri auto

John Deere, unul dintre producătorii de tractoare din lume a anunțat la CES 2022 că va lansa un tractor autonom.

Concret, acesta poate să muncească pământul fără ca, în utilaj, să fie prezent un șofer. Utilajul va folosi un sistem extrem de precis, GPS, dar și camere video avansate, potrivit unui anunț al companiei. Utilajul de mare putere poate fi activat prin intermediul unui smartphone, folosind camere și senzori pentru a naviga pe terenul agricol.

Inovațiile au fost prezentate în cadrul expoziției de tehnologie CES, acestea includ mai multe camere care monitorizează împrejurimile, folosind învățarea automată pentru a detecta obiecte și a evita coliziunile.

Compania nu este prima care prezintă tehnologia tractoarelor automatizate, dar se numără printre cei mai mari producători de echipamente agricole din lume.

Când va începe producția tractorului autonom

John Deere a anunțat la CES 2022 că producția noului tractor va începe înainte de sfârșitul anului. Noul model poartă numele de Deere 8R și vine echipat cu șase seturi de camere 3D, sistem de navigație și un hardware echipat cu rețele neurale care pot procesa în timp real imaginile camerelor.

Prin urmare, reprezentanții companiei susțin că șoferul trebuie doar să aducă tractorul pe bucata de pământ care trebuie arată. Șoferul poate programa utilajul să muncească și îl poate monitoriza de pe o aplicație instalată pe smartphone.

În 2020, John Deere mai prezentase un tractor autonom, iar tehnologia avansată permitea poziționarea extrem de precisă, marja de eroare fiind de 2,5 cm.

Compania John Deere a anunțat că a testat acest tractor în urmă cu trei ani. Unele teste au fost efectuate chiar în fermele din Marea Britanie. Producătorul de tractoare plănuiește să distribuie, în primă fază, între 12 și 20 de modele autonome.

Sursa: Go4It.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: newscontinue.com



Comentarii
Inchide