Bunica tractoristă. Video viral cu femeia de 76 de ani care conduce un tractor

Autor: David Andrei 08 nov. 2020 Știri auto

O filmare mai veche în care apare o femeie în vârstă care conduce un tractor a devenit acum virală în mediul online. Bunica ar fi putut sta liniștită la pensie. Dar face zilnic demonstrații de îndemânare la volanul tractorului.

GALERIE FOTO

Este Dumitra Andrei din satul Lungulețu, aflat la 40 de kilometri de București. Are 76 de ani și transportă zilnic varză sau cartofi cu tractorul la piața in sat. Cei de acolo o numesc “Tanti Mița Tractorista”. Este prima femeie din partea locului care are permis de conducere și multă vreme a rămas singura cu permis. L-a luat în 1976, ca să-și ajute familia la muncile câmpului. Asta face și acum, 44 de ani mai târziu.

“Cu felicitări am luat carnetul”, a mărturisit tanti Mița într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Digi24. “Pe tractor e mai ușor decât pe mașină. E foarte ușor, cu o mână conduc.” Uneori, bunica tractoristă aduce marfă în București. Se pare că nici traficul de aici nu o sperie pe șoferița cu experiență, care e mereu cu zâmbetul pe buze. Merge greu și aplecată de spate, dar la volanul tractorului întinerește.

Bunicuța a trecut de la ARO la tractor

Dumitra Andrei a condus un IMS, apoi un ARO, pe care i l-a dat fiului cel mare. Apoi a trecut la tractor. În prezent conduce un Universal 445, care trage după el o remorcă uriașă, încărcată până la refuz.

Tanti Mița ar fi putut sta acasă liniștită. Are pensie de CAP, dar, pentru că a muncit toată viața, are o situație materială bună. Casa ei e un adevărat conac în satul din județul Dâmbovița. „Am tractorul ăsta de 20 de ani. Sunt cât roata. Eu, cât mă ține Dumnezeu, nu mă las!”

I s-a dus vestea lui tanti Mița din Lungulețu, Dâmbovița. Știe și primarul comunei că tanti Mița e “bărbată”. Și e vedetă! Femeia a apărut în presă de mai multe ori. Are tractor și nu are trac în fața camerei.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide