Surpriză: maşina care a depăşit la vânzări limuzinele de lux Audi, BMW şi Mercedes-Benz

Autor: Oraan Mărculescu 15 mai 2013 Știri auto
Surpriză: maşina care a depăşit la vânzări limuzinele de lux Audi, BMW şi Mercedes-Benz

Segmentul limuzinelor de lux este dominat, chiar şi în SUA, de brandurile germane Audi, BMW şi Mercedes-Benz, prin limuzinele A8, Seria 7 şi S-Class. Iată, însă, că Elon Musk, fondatorul companiei auto Tesla, iese la rampă, atacând direct numele grele germane.

Conform statisticilor de vânzări, berlina electrică Tesla Model S, pe care mulţi detractori o creditau ca un mare insucces comercial înaintea lansării, a fost comercializată în primele patru luni ale lui 2013 într-un număr de 4.750 de exemplare pe piaţa nord-americană.

Nu înseamnă prea mult în cifre seci, dar, comparativ cu limuzinele de lux germane, situaţia este de-a dreptul extraordinară, Tesla Model S fiind mult mai bine vândută decât Mercedes-Benz S-Class, BMW Seria 7 sau Audi A8.

Dintr-un anumit punct de vedere, comparaţia nu e chiar justificată, deoarece Tesla Model S e mai degrabă un concurent pentru versiunile de top ale berlinelor de clasă mare Mercedes-Benz E-Class, BMW Seria 5 sau Audi A6/A7.

Totuşi, din punct de vedere ale preţului de bază, comparaţia rămâne în picioare, Tesla Model S având aproximativ acelaşi preţ de bază ca şi Audi A8 sau BMW Seria 7 (doar S-Class e oferit cu un preţ de bază mult mai piperat decât ceilalţi).

Care credeţi că e explicaţia acestui rezultat foarte bun pentru Tesla?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide