Surprizele pe care le pregătește Dacia începând din această toamnă

Autor: Marius Vișan 17 iul. 2020 Știri auto

Chiar dacă prima parte a anului 2020 a fost afectată de pandemia COVID-19, piața auto are mici semne de revenire. Automobile Dacia pregătește noi lansări la finalul lunii septembrie.

Premierele Dacia ar fi trebuit să fie prezentate la Salonul Auto de la Paris, dar ediția a fost anulată în acest an din cauza pandemiei. Cel mai probabil, Dacia va prezenta în septembrie noile generații ale Logan și Sandero.

Asta pentru că la fiecare 8 ani sunt lansate noi generații, anul 2020 ar fi cel în care constructorul autohton va reînnoi cele mai multe dintre modelele sale. Dând timpul înapoi, anul 2012 a fost unul aglomerat pentru Dacia, cu lansări ale noilor generații de Logan, Sandero, alături de noile Lodgy și Dokker, scrie Ziarul Zinanciar.

Dacia pregăteşte o „revoluţie”

Potrivit presei franceze, Dacia pregătește o adevărată „revoluție” începând cu toamna acestui an, când vom vedea pe lângă noile Logan şi Sandero și un Lodgy transformat într-un crossover, iar singurul care încă va mai păstra vechea plaformă, va fi, cel mai probabil, utilitara Dokker.

Dacia va avea în gamă pe lângă motorizările clasice și motorizări hibride pentru a respecta cele mai noi reguli în privința emisiile de dioxid de carbon. Se anunță că Sandero 2020 va fi un model complet nou ce va împrumuta platforma de la actualul Renault Clio și va avea un motor hibrid. Sandero este al doilea cel mai vândut model autohton după Duster pe piața din Europa.

Cea mai așteptată mașină Dacia vine în 2021

Modelul electric Dacia Spring va avea o autonomie 200 km (WLTP), patru locuri și caroserie de SUV urban.

Nu știm nimic despre puterea motorului, dar știm că la exterior va debuta o nouă semnătură luminoasă ale blocurilor optice spate, care se va regăsi și pe alte modele ale mărcii începând din 2021. Lansarea pe piață a versiunii de serie este planificată pentru 2021.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide