Noi imagini cu Dacia Spring. Cea mai accesibilă mașină electrică din Europa

Autor: Marius Vișan 15 iul. 2020 Mașini electrice

Cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pe 2019, compania Renault a confirmat la începutul acestui an construirea unui model pur electric Dacia. Anunțat la început ca Dacia Urban City, în cele din urmă modelul românesc va purta numele de Dacia Spring.

Modelul compact este conceput în principal pentru uz urban, iar datorită aspectului său futurist bănuim că publicul țintă ar fi alcătuit din tineri. Modelul este dotată cu lumini LED față și spate, iar semnătura luminoasă cu săgeată dublă de pe farurile din spate ar putea fi în curând prezentă și pe alte modele.

Cei de la Dacia nu au anunțat cu exactitate ce putere va avea motorul electric, dar este sigur că va putea acoperi până la 200 de kilometri cu o singură încărcare (în ciclul de testare WLTP).

Intră în Galeria foto

Dacia Spring va fi pusă la vânzare la începutul anului 2021, iar câteva brevete publicate recent ne arată că nu se va schimba foarte mult în comparație cu conceptul prezentat în primăvară.

Bazat pe modelul Renault K-ZE

Bazat pe Renault K-ZE dezvoltat pentru China, Dacia Spring va păstra aceleași măsuri pe care le are modelul dezvoltat pentru piața asiatică. Are o lungime de 3,74 m, 1,58 m lățime, 1,48 m înălțime și un ampatament de 2,42 m. K-ZE oferă un portbagaj cu o capacitate de 300 litri și cântărește 921 kg.

Cel mai probabil, Dacia Spring va fi cea mai ieftină mașină pur electrică. Se preconizează că va fi prezentată oficial în această toamnă, distribuția începând din 2021. Prețul său nu a fost anunțat oficial, însă există unele surse care spun că acesta ar putea fi de aproximativ 15.000 de euro.

Model electric Dacia nu va fi produs în România, ci va fi importat din China, cel puțin într-o primă fază. Asta pentru că uzina din România nu poate produce încă vehicule electrice, fapt confirmato chiar de Christophe Dridi, Director general Automobile Dacia și Groupe Renault România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: insideevs.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide