Sute de garaje vechi se demolează în Sectorul 6. Primarul vrea noi locuri de parcare

Autor: Daniel Samoilă 15 ian. 2022 Știri auto
Sute de garaje vechi se demolează în Sectorul 6. Primarul vrea noi locuri de parcare

Primăria Sectorului 6 a început o amplă acțiune de demolare a garajelor vechi. Primarul Ciprian Ciucu vrea să construiască locuri de parcare pentru bucureșteni.

Concret, nu mai puțin de 446 de garaje vechi au fost identificate pe domeniul public, multe dintre acestea fiind realizate fără autorizație. Aproximativ 95 de garaje au fost demolate, în perioada mai-decembrie 2021, iar alte 32 urmează același proces în următoarea perioadă.

În locul garajelor vechi vor fi plantați 15 arbori, dar și 41 de locuri noi de parcare. Totodată, din totalul de 446 de garaje, Primăria și-a luat angajamentul să creeze 669 de locuri noi de parcare.

Noi locuri de parcare vor fi construite în locul garajelor vechi

Potrivit Mediafax.ro, Poliția Locală Sector 6 a înștiințat deja proprietarii a 319 garaje că acestea urmează să fie dezafectate.

Cele mai multe dintre aceste garaje au fost construite în anii 90, dintre care 163 au autorizație emisă de Primăria Municipiului București. Chiriașii acestor garaje plătesc între 40 de bani și 1 leu pe zi, pentru folosirea a 20 de metri pătrați, adică suprafața unui garaj.

„Acțiunea de demolare a garajelor și de recuperare a spațiului public continuă, pe măsură ce câștigăm procesele prin care unii cetățeni încearcă să oprească în justiție dispozițiile de demolare pe care le dau.

Există o practică tâmpită prin care, de obicei, judecătorii nu îți anulează dispoziția de demolare doar dacă ai un proiect de investiții pe locul acela. Tot răul spre bine, peste tot am făcut proiecte de parcări și la fiecare 2 garaje demolate, câștigăm 3 locuri de parcare.

E o harababura totală, în trecut autorizații de amplasare a garajelor au dat si Primăriile de Sectoare și Primăria Generală. Anii ’90 au fost ciudați, multă anarhie.

Partea bună este că anul trecut am întărit semnificativ direcția Juridică din primărie, ceea ce voi continuă să fac și anul acesta”, a anunțat primarul Ciucu pe Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Ciprian Ciucu



Comentarii
Inchide