Sute de mii de români rămân fără RCA în 7 zile. Ce amenzi îi așteaptă

Autor: Cristian Gubandru 03 mai 2022 Știri auto

Toate polițele City Insurance își pierd valabilitatea pe 11 mai, iar numărul celor care încă au RCA la această companie este de aproape 500.000. Șoferii riscă amenzi mari dacă sunt opriți de poliție chiar dacă vor avea ca scuză faptul că nu știau.

Posesorii de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance trebuie să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurător, până pe data de 11 mai 2022.

Ce amenzi îi așteaptă pe șoferii fără RCA

Șoferii care circulă fără asigurarea obligatorie RCA vor primi amenzi între 1.000 și 2.000 de lei. In plus, poliția poate decide, ca măsuri suplimentare, reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare

Clienții City Insurance pot denunța polițele pentru a primi banii pe polița RCA, pentru lunile întregi rămase.

Cei care vor face accidente după data de 11 mai vor fi buni de plată chiar dacă polița City Insurance este încă valabilă, întrucât ea a fost anulată.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Polițele RCA la City Insurance pot fi denunțate în continuare. Pentru recuperarea primei de asigurare RCA proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor, în cazul în care nu au fost înregistrate daune, creditorii de asigurare trebuie să depună la Fondul de Garantare a Asiguraților atât cererea de restituire primă, cât și dovada denunțării contractului de asigurare, înregistrată/transmisă la asigurător.

Cum procedezi ca să denunți o poliță RCA încheiată la City Insurance

Pentru denunțarea poliței RCA emise de City Insurance (sau orice altă poliță) trebuie să completezi o Cere de renunțare, de pe site-ul City Insurance, www.cityinsurance.ro. Cererea completată se trimite pe adresa de email dedicată [email protected].

Apoi, trebuie să trimiți la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) o Cerere de plată – Anexa 9-Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă  (disponibilă pe www.fgaromania.ro),pe adresa de E-mail: [email protected], însoțită de următoarele documente:

  • Copie act identitate
  • Copie poliță de asigurare;
  • Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide