SUV de cinci stele la Euro NCAP. Hyundai cucerește piața cu acest model

Autor: Marius Vișan 28 oct. 2021 Știri auto

Cu noile TUCSON, IONIQ 5 și BAYON, trei modele noi Hyundai au primit evaluări de top din partea organizației independente de evaluare a vehiculelor Euro NCAP.

Atât TUCSON, cât și IONIQ 5 au obținut ratingul maxim de siguranță de cinci stele, în timp ce BAYON a primit un rating de patru stele.

Vehiculele supuse testului de siguranță Euro NCAP sunt evaluate pe următoarele patru categorii: „protecția pasagerului adult”, „protecția pasagerului copil”, „protecția pietonilor” și „eficiența sistemelor active de siguranță”.

Hyundai TUCSON, evaluat cu cinci stele, a avut rezultate bune la categoriile „protecția pasagerului adult” și „protecția pasagerului copil”.

„Modelele noastre sunt printre cele mai sigure automobile din Europa”

Faptul că TUCSON și IONIQ 5 au obținut ambele nota maximă de siguranță de cinci stele la Euro NCAP servește drept dovadă că Hyundai nu numai că este lider în soluții de mobilitatea, dar modelele noastre sunt printre cele mai sigure automobile din Europa”, spune Andreas- Christoph Hofmann, Vicepreședinte Marketing și Produs la Hyundai Motor Europa. „Aceste evaluări Euro NCAP arată că Hyundai se angajează să garanteze clienților noștri, precum și pietonilor, un nivel ridicat de siguranță și soluții de mobilitate bazate pe tehnologie performantă.”

Intră în GALERIA FOTO

Modelele Hyundai sunt echipate cu funcții Hyundai Smart Sense de siguranță activă și asistență la conducere

Pe lângă sistemul său cu șapte airbag-uri îmbunătățit pentru a menține pasagerii de pe scaunele din față și mai în siguranță, pachetul de siguranță al noului TUCSON include acum asistență la conducere pe autostradă și monitorizarea unghiului mort.

Tucson este dotat cu senzori ce monitorizează colțurile din spate ale mașini și alertează șoferii atunci când este detectat un alt vehicul, aplicând frânare diferențială la nevoie. Mașina frânează autonom pentru a evita coliziunile cu mașini, pietoni și bicicliști.

Hyundai a produs modele care au primit în mod regulat cel mai bun rating de siguranță Euro NCAP. Alte modele Hyundai care au obținut în trecut ratingul de cinci stele sunt i30, KONA, SANTA FE, IONIQ și NEXO.

Euro NCAP organizează teste de impact și de siguranță pentru autovehiculele noi. Ele oferă consumatorilor o evaluare realistă a performanței de siguranță a unora dintre cele mai populare mașini vândute în Europa.

Înființată în 1997 și susținută de mai multe guverne europene, organizații auto și firme de asigurări, Euro NCAP a devenit rapid o entitate care încurajează siguranța mașinilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide