SUV-urile cu punctaj maxim la Euro NCAP. Sunt cele mai sigure mașini testate anul acesta

Autor: Promotor 05 mart. 2022 Știri auto

La începutul lunii martie, Euro NCAP a publicat noi rezultate ale testelor sale de siguranță. Sunt primele teste efectuate în 2022. Dintre cele șapte mașini testate, șase s-au întors acasă cu punctajul maxim posibil de 5 stele NCAP.

Compania Renault este, fără îndoială, încântată de cele mai recente rezultate NCAP. Mégane E-Tech Electric, modelul complet electric (cu aspirații de crossover) al mărcii Renault a obținut cele 5 stele NCAP din 5 maximum posibile. Megane E-TECH este primul model Renault bazat pe noua platformă dedicată exclusiv vehiculelor electrice.

Acest Renault electric nu este singurul care a primit un rating NCAP bun. Crossoverul Volkswagen Taigo și modelul Polo facelift au primit, de asemenea, 5 stele. Volkswagen a oferit popularului Polo un facelift solid, care, pe lângă un plus de stil, a adăugat mai ales mai multă tehnologie. Datorită adăugării unor noi airbaguri centrale și a unor sisteme de evitare a accidentelor mai performante, Polo facelift a trecut de pragul unui rating de cinci stele de 2022.

Volkswagen Taigo, Lexus NX și Renault Megane E-Tech Electric sunt cele mai sigure modele din categoria crossover/SUV

Noul crossover / SUV Lexus NX a obținut, de asemenea, 5 stele și a trecut cu brio testele de siguranță extinse ale Euro NCAP. Lexus NX, disponibil în varianta normală și plug-in hybrid, împarte aceeași platformă cu RAV4 de la compania mamă Toyota.

Singura mașină care nu a obținut punctajul maxim a fost BMW Seria 2 Coupe. Singurul membru cu tracțiune spate al familiei Seria 2 a obținut 4 stele, ceea ce reprezintă, totuși, un rezultat bun. Potrivit Euro NCAP, sistemul autonom de frânare de urgență a funcționat în mod adecvat în scenariile de testare mai simple, implicând alte mașini și pietoni, dar a fost limitat în scenariile mai dificile, cum ar fi traversarea drumului de către un biciclist. Ca urmare, mașina a obținut un calificativ onorabil de patru stele.

În iulie 2022 va fi introdusă o nouă legislație privind siguranța vehiculelor, care va impune montarea pe noile tipuri de vehicule a unor sisteme de siguranță importante. Va fi o perioadă aglomerată și pentru Euro NCAP, aflat în al 25-lea an de existență, cu multe mașini pregătite pentru testare și cu planuri pentru o nouă foaie de parcurs pentru următorul deceniu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide