SUV-ul Cupra Ateca primește două motorizări noi și scaune sport

Autor: Adrian Somai 23 iun. 2023 Știri auto

Spaniolii de la Cupra au pregătit câteva surprize clienților SUV-ului Ateca, primul model de sine stătător din portofoliul mărcii de performanță. De-a lungul timpului, Ateca s-a dovedit a fi unul dintre cele mai apreciate modele ale ibericilor, însă acum producătorul spaniol vrea să atragă și mai mulți clienți în curtea sa. Astfel, SUV-ul va primi începând cu această vară două noi motorizări.

Cine își dorea până acum SUV-ul Cupra Ateca nu avea alta soluție decât unitatea de motorizare de 2.0 litri oferită de constructorul spaniol. Sigur, 300 de cai putere nu sună deloc rău, însă pentru anumiți oameni o astfel de putere era prea mare. Tocmai din acest motiv, spaniolii s-au gândit că este timpul ca în oferta SUV-ului Ateca să își facă loc alte două motorizări noi, nu chiar atât de puternice.

Prima motorizare propusă de cei de la Cupra pentru Ateca este un propulsor TSI cu capacitate de 1.5 litri, capabil să dezvolte 150 de cai putere. Mai departe, potrivit Carscoops, ibericii mai propun începând cu această vară și un agregat TSI de 2.0 litri, gata să livreze 190 de cai putere. În ambele cazuri, transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate DSG cu șapte rapoarte. Totodată, trebuie spus că motorul de 2.0 litri se va alătura unui sistem de tracțiune integrală 4Drive.

Surprize și la interior pentru SUV-ul Cupra Ateca

Cele două motorizări menționate în rândurile anterioare nu sunt singurele noutăți pe care cei de la Cupra le-au pregătit pentru SUV-ul Ateca. Astfel, modelul va primi la interior începând cu această vară un set nou de scaune sport și un volan Cupra. De asemenea, vor putea fi regăsite la nivelul habitaclului și mai multe inserții specifice și cusături în culoarea cuprului. Nu în ultimul rând, Cupra Ateca mai primește cu această ocazie și un nou difuzor de aer.

Clienții care își doresc una dintre aceste două motorizări noi pregătite de marca de performanță pentru Ateca trebuie să știe că vor fi disponibile pentru comandă începând cu luna iulie. Pentru moment, Cupra nu a făcut niciun fel de precizare cu privire la prețurile noilor modele echipate astfel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide