Seat Ateca Facelift: Un SUV practic și arătos, însă care păstrează un preț accesibil – Prezentare Video

Autor: Ionuț Vîlciu 19 apr. 2023 Știri auto

Noul Seat Ateca este unul dintre cele mai accesibile SUV-uri compacte. Cu toate acestea, promite un pachet atractiv și un design îndrăzneț.

Am avut ocazia să testăm noul Seat Ateca facelift, unul dintre cele mai accesibile SUV-uri compacte pe care le poți cumpăra de noi în România. Versiunea de bază, echipată cu motorul de 1,0 litri și 110 CP, costă aproximativ 21.000 de euro. Dacă adăugăm și un tichet Rabla, prețul unei astfel de mașini poate să scadă sub 20.000 de euro. Un preț destul de accesibil, mai mic cu aproximativ 3.000 de euro comparativ cu fratele său de platformă, Volkswagen T-Roc.

Noi am testat o versiune de top, în echipare FR și motor de 2,0 litri pe benzină ce dezvoltă 190 CP. Acest propulsor este legat la o transmisie automată DSG, iar puterea este transmisă către toate cele patru roți cu ajutorul unui sistem de tracțiune integrală.

Seat Ateca este un SUV compact care va atrage atenția

La exterior, mașina vine dotată cu faruri full LED, faruri de ceață cu tehnologie LED, de asemenea. Partea din față a primit și noua mască frontală montată pe modelele Seat.

Pe laterale vom regăsi jante cu dimensiunea de 18 inch, nici prea mari, nici prea mici pentru o astfel de caroserie. Observăm și oglinzile finisate în același material gri antracit precum grila frontală.

Și partea din spate a suferit unele modificări cu ocazia acestui facelift. Această versiune a fost echipată cu blocuri optice full LED, care vor arăta foarte bine în special pe timp de noapte.

Un SUV accesibil care nu face rabat la practicalitate

Chiar dacă împarte platforma tehnică cu VW T-Roc, Seat Ateca este o idee mai mare decât acesta, prin urmare oferă ceva mai mult spațiu. Această versiune dispune de un volum total al portbagajului de 485 de litri. Celelalte versiuni au un portbagaj ceva mai mare, de 515 litri. În portbagaj întâlnim mânere cu ajutorul cărora putem plia ușor banchetele. De asemenea, există atât o priză de 12V, cât și una de 220V.

Dacă luăm loc la interior descoperim scaune cu reglaje manuale, îmbrăcate într-un mix de textil, piele și microfibră, lucru care ajută la o retenție mai bună.

Volanul este unul clasic, întâlnit și pe alte modele, și este îmbrăcat în piele normală și perforată. În spatele acestui regăsim un tablou de bord complet digital, destul de configurabil.

Alături de acesta avem și ecranul central de infotainment care vine cu navigație, Android Auto și Apple CarPlay, așa că nu vor exista probleme pe partea de conectivitate.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide