SUV-ul de lux Rolls-Royce Cullinan primește o nouă ediție specială

Autor: Adrian Somai 31 mai 2023 Știri auto

Rolls-Royce a prezentat la mijlocul acestei săptămâni o nouă ediție specială dedicată SUV-ului de lux Cullinan, inspirată de această dată din spațiul cosmic. Este vorba despre Cullinan Blue Shadow, model ce va fi asamblat în cadru limitat, în numai 62 de exemplare.

Mai exact, reprezentanții Rolls-Royce spun că ediția specială Blue Shadow este dedicată Liniei Karman, aflată la o sută de kilometri deasupra nivelului mării. Această Linie Karman reprezintă, de fapt, granița dintre atmosfera Pământului și spațiul cosmic. Marea Britanie folosește însă unitățile imperiale, ceea ce înseamnă că această Linie se află la 62 de mile deasupra mării. Din acest motiv, producătorul britanic a decis ca acest model ediție specială să fie asamblat în 62 de unități.

La nivel exterior, ediția specială Cullinan Blue Shadow este vopsită într-o nuanță exclusivă de albastru Stardust. Potrivit celor de la Rolls-Royce, această culoare scoate în evidență culorile straturilor superioare ale planetei noastre. Revenind la design, în partea frontală mai observăm o grilă vopsită în negru satinat. Potrivit Carscoops, modelul este echipat cu un set de jante negre lucioase, care ies imediat în evidență. Pe capotă observăm o emblemă specială Spirit of Ecstasy, realizată din titaniu.

Surprizele Rolls-Royce continuă și la interior

Capitonajul plafonului este unul cât se poate de special, fiind creat în forma Lunii, aceasta părând că este înconjurată de lumini mici în forma unor stele pe cer. Suprafața capitonajului conține aproximativ 250.000 de cusături. Rolls-Royce a ales plafonul iluminat Starlight pentru acest model, cu 1.183 de lumini LED. Scaunele dispun de o tapițerie din piele perforată în forma unor desene artistice, care arată de fapt cum se vede planeta noastră din spațiu. Nu în ultimul rând, putem observa și un ceas special, creat în exclusivitate pentru această ediție limitată.

Norocoșii care vor achiziționa cele 62 de exemplare ale ediției speciale Cullinan Blue Shadow vor primi din partea constructorului britanic și câteva accesorii speciale. Este vorba despre o husă pentru mașină cu desenul care apare și pe scaune, un set special de bagaje și o machetă a mașinii realizată la scară 1:8.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide