Ford Bronco a ajuns în România. Prim contact cu SUV-ul emblematic al producătorului american – GALERIE FOTO-VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 sept. 2023 Știri auto

Ford Bronco a intrat triumfător pe scena auto din România. Astăzi (21 septembrie), are loc premiera națională, iar testele au loc atât pe asfalt, dar și pe terenul accidentat din România. Cunoscut pentru designul său iconic și pentru îndemânarea sa în off-road, Bronco nu dezamăgește atunci când este pus la încercare atât pe asfalt, cât și în afara lui.

Pe asfalt, Bronco oferă o experiență de condus confortabilă. Motorul V6 de 2,7 litri pe benzină oferă multă putere, ceea ce face ca depășirile pe autostradă să se facă fără efort și oferă o rulare lină și receptivă. Transmisia automată cu 10 trepte schimbă fără probleme, asigurând o conducere confortabilă și controlată. Cu toate acestea, este important de remarcat faptul că setea de combustibil a lui Bronco este destul de evidentă, cu un consum de aproximativ 20 de litri pe suta de kilometri, ceea ce îl poate face mai puțin prietenos cu bugetul pentru călătoriile lungi.

Cu toate acestea, adevărata esență a lui Ford Bronco stă în îndemânarea sa în off-road, iar în acest departament, SUV-ul american strălucește cu adevărat. Terenul accidentat al României oferă terenul de joacă perfect pentru această bestie. Cu sistemul său de tracțiune integrală, garda la sol ridicată și suspensia robustă, Bronco se descurcă cu ușurință pe trasee accidentate și poteci stâncoase.

VIDEO

Intră în GALERIA FOTO

Ford Bronco: consum 20 de litri/suta de km pe drumurile din România

Noul Ford Bronco a ajuns și în România, iar când am auzit că avem ocazia să îl punem la încercare, nu am putut spune nu. SUV-ul american a renăscut, iar noi am fost tare curioși de ce oferă noua generație.

Când vine vorba de mersul în teren accidentat, există destul de puține mașini cu adevărat capabile să facă față condițiilor grele. Ne putem gândi la modele precum Mercedes-Benz Clasa G sau Jeep Wrangler, dar Ford vrea să aibă un cuvânt de spus în această industrie. Astfel, un nume celebru a renăscut, după o absență de peste două decenii.

Ford Bronco este răspunsul Ovalului Albastru la Jeep Wrangler, care poate fi cumpărat acum și în România. Ford a decis să aducă Ford Bronco și în Europa, dar în volume mai mici. Este o mașină nișată, adresată unui public foarte specific. Din punct de vedere estetic, mașina evocă stilul originalului Bronco, având un profil clasic, linii simple și blocuri optice rotunde, care ne aduc aminte de prima generație a SUV-ului american.

Ford Bronco este disponibil în două versiuni pe piața europeană

Pe piața europeană, Ford Bronco este disponibil în două versiuni: Outer Banks și Badlands. Indiferent de nivelul de echipare ales, Ford Bronco vine echipat cu motorul V6 EcoBoost de 2,7 litri, care produce 335 CP și 563 Nm cuplu motor maxim. Mașinile vor primi transmisia automată cu 10 trepte în standard și tracțiune integrală, bineînțeles.

Fiind un vehicul gândit de la bun început pentru performanțe cât mai bune în teren accidentat, noul Bronco Outer Banks dispune de o cutie de transfer cu două trepte. Echiparea Badlands aduce în plus diferențiale blocabile în față și în spate și un sistem de decuplare a barei antirului de pe puntea față. De asemenea, mașina vine în standard cu jante de 17 inch și anvelope de 33 inch în versiunea Badlands. Aceste lucruri ar trebui să facă din modelul american un vehicul redutabil în off-road.

Echipare Outter Banks este orientată mai mult către un off-road ușor și utilizării pe drumuri asfaltate. Această echipare vine cu anvelope mai puțin agresive și jante de 18 inch, plus că nu are la fel de multe protecții precum echiparea Badlands. Pe lângă Bronco, vom avea ocazia să testăm și camioneta Ford Ranger.

Pe parcursul următoarelor două zile vom experimenta capabilitățile noului Bronco atât pe șosea, cât și în teren. De asemenea, vom avea ocazia să testăm alături de noul SUV și Ford Ranger, așa că rămâneți aproape pentru testul final.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide