SUV-ul electric Faraday Future FF 91 intră în producție începând cu luna martie

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

În ultimul an s-a vorbit intens despre SUV-ul electric Faraday Future FF 91, însă debutul procesului de asamblare a fost dominat de incertitudine. Lucrurile par a fi intrat însă pe făgașul normal, start-up-ul american anunțând acum că procesul de producție va începe în luna martie. Totodată, americanii mai transmit că livrarea primelor modele este programată pentru o lună mai târziu.

Startul procesului de producție al SUV-ului electric Faraday Future FF 91 a fost amânat în mai multe rânduri, deciziile în cauză fiind luate din cauza lipsei fondurilor. Din fericire, problemele par a se fi rezolvat pentru compania americană, oficialii acesteia anunțând că producția va începe în luna martie. Potrivit InsideEVs, start-up-ul american are acum la dispoziție un fond în valoare de 135 de milioane de dolari. Astfel, după nu mai puțin de șase ani de așteptare, producția SUV-ului va începe.

Trei motoare electrice și tehnologie de ultimă generație

Faraday Future FF 91 ne-a fost prezentat drept un SUV electric, echipat cu trei unități de motorizare electrice. De asemenea, modelul mai beneficiază de direcție integrală, amortizoare semi-adaptive și funcție de vectorizare a cuplului. SUV-ul se mândrește cu o putere totală de 1.050 de cai. Pentru a reuși sprintul de la 0 la 96 km/h, SUV-ul are nevoie de numai 2.39 secunde. Cu o baterie cu capacitate de 130 kWh, FF 91 promite o autonomie de 613 kilometri.

Tehnologia de ultimă oră este la ea acasă atunci când vine vorba despre Faraday Future FF 91, SUV-ul fiind echipat cu nu mai puțin de 11 ecrane. Cel mai mare dintre ele are o diagonală de 27 de inci. De asemenea, mai avem și un sistem de recunoaștere facială pentru șofer și pentru fiecare pasager în parte. SUV-ul va fi disponibil în două linii de echipare, Futurist și Futurist Alliance, cea din urmă fiind construită în doar 300 de exemplare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Faraday Future


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide