SUV-ul electric Faraday Future FF 91 intră în producție începând cu luna martie

Autor: Adrian Somai 08 feb. 2023 Știri auto

În ultimul an s-a vorbit intens despre SUV-ul electric Faraday Future FF 91, însă debutul procesului de asamblare a fost dominat de incertitudine. Lucrurile par a fi intrat însă pe făgașul normal, start-up-ul american anunțând acum că procesul de producție va începe în luna martie. Totodată, americanii mai transmit că livrarea primelor modele este programată pentru o lună mai târziu.

Startul procesului de producție al SUV-ului electric Faraday Future FF 91 a fost amânat în mai multe rânduri, deciziile în cauză fiind luate din cauza lipsei fondurilor. Din fericire, problemele par a se fi rezolvat pentru compania americană, oficialii acesteia anunțând că producția va începe în luna martie. Potrivit InsideEVs, start-up-ul american are acum la dispoziție un fond în valoare de 135 de milioane de dolari. Astfel, după nu mai puțin de șase ani de așteptare, producția SUV-ului va începe.

Trei motoare electrice și tehnologie de ultimă generație

Faraday Future FF 91 ne-a fost prezentat drept un SUV electric, echipat cu trei unități de motorizare electrice. De asemenea, modelul mai beneficiază de direcție integrală, amortizoare semi-adaptive și funcție de vectorizare a cuplului. SUV-ul se mândrește cu o putere totală de 1.050 de cai. Pentru a reuși sprintul de la 0 la 96 km/h, SUV-ul are nevoie de numai 2.39 secunde. Cu o baterie cu capacitate de 130 kWh, FF 91 promite o autonomie de 613 kilometri.

Tehnologia de ultimă oră este la ea acasă atunci când vine vorba despre Faraday Future FF 91, SUV-ul fiind echipat cu nu mai puțin de 11 ecrane. Cel mai mare dintre ele are o diagonală de 27 de inci. De asemenea, mai avem și un sistem de recunoaștere facială pentru șofer și pentru fiecare pasager în parte. SUV-ul va fi disponibil în două linii de echipare, Futurist și Futurist Alliance, cea din urmă fiind construită în doar 300 de exemplare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Faraday Future


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide