SUV-ul pe care Volkswagen nu l-a mai produs. De ce a fost abandonat proiectul?

Autor: Ionuț Vîlciu 23 ian. 2024 Știri auto
SUV-ul pe care Volkswagen nu l-a mai produs. De ce a fost abandonat proiectul?

Volkswagen ar fi putut lansa un SUV bazat pe actuala generație a camionetei Amarok, dar a renunțat la proiect. Care a fost motivul din spatele deciziei?

Știm deja că noua generație a camionetei Amarok împarte platforma tehnică cu Ford Ranger, preluând o bună parte din partea mecanică și din tehnologiile camionetei americane. Spre deosebire de Volkswagen, producătorul american vinde și un SUV bazat pe noul Ranger, numit Everest.

Un astfel de s-ar fi putut întâmpla și pentru Volkswagen, dar nu a fost să fie, cu toate că echipa de design a diviziei de modele comerciale a Volkswagen a cochetat cu ideea unui astfel de model. Potrivit Motor1, Albert Kirzinger, Șeful departamentului de design din cadrul Volkswagen Commercial Vehicles, a publicat pe LinkedIn o schiță oficială de design a unui SUV Amarok. Un astfel de model ar fi precedat renașterea mărcii Scout de camionete și SUV-uri, care urmează fie lansată pe piață în 2026.

Volkswagen a renunțat la ideea unui SUV creat pe baza lui Amarok

Ford nu vinde noul Everest în America de Nord, pentru a nu crea o concurență internă între acesta și SUV-ul Bronco. Volkswagen nu ar fi avut o astfel de problemă, deoarece nu are un model similar pe piață. Cu toate acestea, ideea a fost tăiată din scurt de un membru al departamentului de marketing.

Astfel, Volkswagen va miza pe noul său brand de modele electrice destinate mersului în teren accidentat. Gigantul german va readuce la viață marca Scout, urmând ca aceasta să producă modele electrice destinat mersului în teren accidentat.

Din imaginea publicată pe LinkedIn putem vedea cum și-ar fi dorit designerii să arate SUV-ul bazat pe Amarok. Aceștia și-au dat frâu liber imaginației și au desenat un SUV agresiv, echipat cu un portbagaj pentru plafon, pe care sunt montate lumini LED auxiliare, canistre și ceea ce pare a fi o trusă de scule. De asemenea, observăm și un snorkel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide