Suzuki a dezvăluit noua generație Swift. Mașina arată identic cu conceptul prezentat la Salonul Auto de la Tokyo – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 nov. 2023 Știri auto

Noua generația a hatchback-ului Suzuki Swift a debuta oficial în Japonia. Din primele fotografii vedem că mașina arată identic cu conceptul prezentat în octombrie la Tokyo.

După recentul debut al conceptului Swift la Salonul Auto din Japonia, Suzuki a prezentat versiunea de producție a hatchback-ului înainte de lansarea sa iminentă pe piața japoneză. Noua generație Swift beneficiază de un exterior redesenat, de un interior revizuit și de o mecanică îmbunătățită grație unui nou propulsor de tip mild-hybrid.

Ne așteptam ca noul Swift să arate exact precum conceptul anterior prezentat. Chiar așa s-a întâmplat. Până și jantele din aliaj, ornamentele exterioare și interioare și culorile sunt preluate de la prototipurile expuse la Tokyo cu doar câteva săptămâni în urmă, conform Carscoops.

Pe lângă partea frontală redesenată ce include acum faruri cu o semnătură luminoasă nouă, o diferență notabilă față de predecesorul său o reprezintă mânerele convenționale ale ușilor spate. În trecut, acestea erau integrate în partea de sus, mascate în montantul C.

Noul Suzuki Swift va putea fi echipat și cu o motorizare mild-hybrid

La interior, atracția principală este reprezentată de ecranul central ce măsoară 9 inch în diagonală. De asemenea, noua planșă de bord beneficiază de inserții finisate cu alb. Nu există un grup de instrumente digital, ci un mic ecran între cadranele analogice, la fel ca în cazul generației anterioare.

Cât despre motorizări, noul Swift va fi disponibil în trei niveluri de echipare: XG, Hybrid MX și Hybrid MZ. Modelul entry-level este echipat cu un motor pe benzină simplu, în timp ce versiunile superioare beneficiază de o motorizare mild-hybrid. Suzuki nu a oferit cifre de putere sau consum pentru motorizările ce vor fi montate pe noua generație a hatchback-ului de mici dimensiuni.

Toate versiunile destinate pieței din Japonia vor fi echipate cu o transmisie automată de tip CVT. Puterea este transmisă în mod obișnuit pe puntea față, dar clienții pot alege, opțional, un sistem de tracțiune integrală. Noua generație urmează să fie comercializată și pe alte piețe globale.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide