Suzuki pregătește noua generație Swift. Noul model va putea fi echipat cu motorizări mild-hybrid

Autor: Ionuț Vîlciu 27 oct. 2023 Știri auto

Suzuki a publicat noi imagini cu noul concept care ar trebui să reprezinte noua generație Swift. Hatchback-ul de mici dimensiuni beneficiază de un design nou și de motorizări mild-hybrid.

Atracția principală a standului Suzuki de la Salonul Mobilității din Japonia a fost, fără îndoială, noul Swift. În ciuda faptului că este catalogat drept un concept, modelul previzualizează îndeaproape versiunea de producție, care urmează să debuteze în 2024, anunță Carscoops.

Noua generație păstrează unele dintre elementele de design ale predecesorului său, alături de mărime și proporțiile generale. Cu toate acestea, întreaga caroserie a fost reproiectată pentru a aduce îmbunătățiri aerodinamice.

Partea frontală prezintă o grilă a radiatorului ceva mai mică, care nu mai încorporează emblema Suzuki, deoarece aceasta a fost montată în partea superioară a barei de protecție. De asemenea, farurile au o nouă formă și o nouă semnătură luminoasă a luminilor de zi.

Noul Suzuki Swift va fi lansat în 2024

Mașina păstrează aceeași linie laterală, dar renunță la mânerele ușilor spate integrate în partea de sus, în montant, în favoarea unui sistem convențional de deschidere. În spate, găsim stopuri LED mai mici și mai pătrate, cu un fundal întunecat și ornamente negre în partea inferioară a barei de protecție. Nu în ultimul rând, conceptul a introdus nuanța Frontier Blue Pearl Metallic care, cel mai probabil, va fi inclusă în paleta de culori a modelului de producție.

Și interiorul a fost actualizat, având acum un aspect mai modern și tehnologii revizuite. De asemenea, noul Swift va beneficia de multe sistem de asistență pentru șofer. Noua generație va avea un sistem îmbunătățit de atenuare a coliziunilor numit, acompania de sisteme precum cel de monitorizare a atenției șoferului sau cel pentru faza lungă automată.

Compania nu a spus prea multe despre grupul motopropulsor, în afară de a-l descrie ca fiind un motor „de înaltă eficiență” cu „consum redus de combustibil”, care este cuplat la o cutie de viteze CVT. Totuși, rapoartele spun că vom avea de-a face cu un motor în 3 pistoane, ajutat de tehnologia mild-hybrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide