Suzuki anunță 5 modele electrice pentru Europa. Jimny este printre ele

Autor: Adrian Somai 30 ian. 2023 Știri auto

Preocuparea față de electrificarea gamei este din ce în ce mai prezentă și la producătorii asiatici, oficialii Suzuki fiind ultimii care și-au făcut publică strategia în acest sens. Conform noilor planuri, care acoperă întreg intervalul 2023 – 2030, Suzuki își propune să aducă pe piața auto europeană cinci modele noi cu propulsie electrică, printre care și un Jimny 100% electric. Primul model dintre cele cinci va fi prezentat oficial abia în anul 2024.

Constructorul nipon și-a prezentat noua strategie de electrificare, prin care își îndreaptă atenția în special către piața locală din Japonia, către piața din India și către Bătrânul Continent. De altfel, japonezii vor să se adreseze ceva mai serios și piețelor africane începând din acest an.

Versiune 100% electrică pentru Suzuki Jimny

Potrivit Carscoops, cei de la Suzuki pregătesc nu mai puțin de cinci modele cu zero emisii pentru piața auto europeană. Așa cum se poate observa din fotografii, unul dintre ele pare a fi un Jimny cu propulsie 100% electrică. Ne putem da seama că este vorba despre Jimny datorită grilei frontale iluminate și a designului blocurilor optice frontale.

Oficialii producătorului nipon nu au oferit prea multe detalii în acest sens, însă cel mai probabil Jimny va păstra același design pe care îl știm cu toții. Sau, cel puțin, nu vor fi modificări majore care să îl facă de nerecunoscut! De asemenea, mai știm despre Jimny că va primi și o versiune micro-hibridă.

Din fotografii mai putem observa că vom mai avea de a face și cu un alt SUV. Cel mai probabil, este vorba despre noul Fronx, model prezentat recent pentru piața din India. Pe plan european, Fronx va fi comercializat exclusiv în versiunea sa cu propulsie 100% electrică.

Mai departe, potrivit fotografiilor publicate de cei de la Suzuki, pe lista modelelor pregătite pentru Europa par a mai face parte două SUV-uri. Cel mai probabil, unul dintre ele este versiunea de serie a conceptului eVX. În cele din urmă, mai observăm și o mașină de dimensiuni ceva mai reduse, cu o formă pătrățoasă.

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide