Suzuki a dezvăluit noul Jimny. Micul SUV japonez este disponibil și în varianta cu 5 uși – VIDEO

Autor: Marius Vișan 12 ian. 2023 Știri auto

După multe zvonuri și numeroase fotografii spion, Suzuki a dezvăluit noul Jimny în varianta cu 5 uși. Modelul provine, din punct de vedere tehnic, de la Maruti Suzuki, cu sediul în New Delhi, și a debutat astăzi (12 ianuarie) la Auto Expo 2023 din India, scrie Motor1.com.

Jimny rămâne în continuare off-roaderul  apreciat de public, dar acum este semnificativ mai mare pentru a găzdui ușile din spate care oferă acces la un habitaclu mai spațios.

Versiunea cu 3 uși pentru Japonia are o lungime de 3.395 milimetri, iar modelul global se întinde până la 3.645 mm. Cu toate acestea, noul Jimny cu 5 uși măsoară 3.985 mm. Ampatamentul său a fost mărit până la 2.590 mm. Compania din India spune că vehiculul are o lățime de 1.645 mm și o înălțime de 1.720 mm, ambele cifre fiind egale cu cele ale modelului internațional Jimny 3-Door (cu 3 uși).

Acesta păstrează stilul foarte cunoscut al micul SUV japonez dar primește și un acoperiș de culoare neagră pentru a contrasta cu restul caroseriei. Arcadele evazate ale roților, farurile rotunde, grila frontală cu lamele, balamalele spate expuse și anvelopele de teren sunt câteva dintre trăsăturile familiare moștenite de la modelul cu 3 uși. Acesta este așezat pe jante de 15 inch cu cauciuc 195/80 și are un hayon montat în spate cu un capac negru al suportului roții de rezervă.

Interiorul a fost preluat în mare parte de la modelul Jimny standard

Se poate observa mânerul de prindere de pe partea pasagerului de pe tabloul de bord și șuruburile false lăsate la vedere. Modelul cu specificații pentru piața din India primește o banchetă spate care poate găzdui până la trei pasageri. Cu scaunele din spate ridicate, are o capacitate de încărcare de 208 litri, spațiu ce poate fi extins la 332 litri după plierea banchetei.

La interior există un sistem de infotainment cu un ecran de nouă inci cu Android Auto și Apple CarPlay ce se poate conecta fără fir. Printre alte dotări se mai numără și o cameră de luat vederi pentru mersul cu spatele și un sistem audio Arkamys.

Pe partea de siguranță, modelul cu 5 uși are asistență la menținerea în pantă și la coborârea în pantă, alături de șase airbag-uri, ESP și distribuție electronică a forței de frânare (EBD) care ajută la frânarea în caz de urgență.

Puterea provine de la un motor mild-hybrid de 1,5 litri pe benzină care produce 105 CP și 134 Nm cuplu, livrați unui sistem de tracțiune integrală.

Opțiunile de cutie de viteze includ o cutie manuală cu cinci trepte și o cutie automată cu convertizor de cuplu cu patru trepte. Posesorii de Suzuki Jimny cu 5 uși vor putea alege între modurile 2WD-high, 4WD-high și 4WD-low pentru off-road. Dispune de un unghi de atac de 36 de grade și un unghi de degajare de 50 de grade. Garda la sol măsoară 210 mm.

Maruti Suzuki va asambla Jimny 5-Door (cu 5 uși) la uzina din Gurugram și acceptă deja comenzi în India, unde va fi pus în vânzare în luna mai. Vor urma și alte piețe, inclusiv Africa, Australia și America Latină.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capură video Autocar India - YouTube, Motor1.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide