Suzuki va lansa modelul Jimny cu 5 uși pe piața din Japonia

Autor: Marius Vișan 22 oct. 2023 Știri auto

Suzuki va extinde gama modelului Jimny pe piața din Japonia, asta după ce versiunea cu 5 uși lansată pe piața din India și-a dovedit succesul.

Versiunea mai lungă și mai practică a modelului Suzuki Jimny, care este produsă exclusiv la uzina Gurugram din India, va fi exportată în Japonia în viitor, scrie Carscoops.

În prezent, clienții japonezi au acces doar la versiunea cu 3 uși a lui Jimny produsă pe în local. Deși la începutul lui 2023, Suzuki a anunțat că intenționează să o ofere pe piețele din India, Africa și America Latină, se pare că acum sunt luate în considerare mai multe regiuni, asta după ce reacția publicului a fost pozitivă.

Cu o lungime de 3.985 mm, Jimny cu 5 uși este cu 340 mm mai lung decât modelul cu 3 uși cu specificație clasică, datorită ampatamentului alungit, ceea ce duce la un habitaclu mai spațios. În ciuda greutății suplimentare, Jimny cu 5 uși cu specificație pentru India vine echipat cu motorul pe benzină de 1,5 litri aspirat natural care produce aceeași putere de 103 CP și un cuplu de 134 Nm.

Succesul lui Jimny din India stârnește interesul în Japonia

Cea de-a patra generație a lui Jimny a fost introdusă inițial în 2018, așa că ar fi timpul ca Suzuki să introducă un facelift. În ianuarie 2023, producătorul auto a anunțat un Jimny complet electric pentru Europa, teaserul oficial prezentând o grilă iluminată și noi lumini LED. Având în vedere că modelele cu 3 și 5 uși au în comun majoritatea panourilor de caroserie, faceliftul ar putea fi aplicat în același timp ambelor versiuni.

În ceea ce privește motoarele, pe lângă cel electric, există șanse ca Suzuki să extindă gama lui Jimny cu o versiune hibridă, cel puțin pentru piețele unde electrificarea este destul de importantă. Japonia este una dintre ele, gama locală Suzuki urmând să cuprindă 20% EV-uri și 80% hibride până în 2030.

Planurile constructorului auto pentru Europa au ca țintă 80% EV-uri și 20% hibride până în 2030.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Suzuki


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide