Suzuki Jimny și Hummer H2 – David și Goliat în off-road

Autor: Ionuț Vîlciu 11 iul. 2022 Știri auto
Suzuki Jimny și Hummer H2 – David și Goliat în off-road

Britanicii de la CarWow au realizat un test comparativ între un Suzuki Jimny și un Hummer H2. Cele două SUV-uri s-au duelat în off-road.

Suzuki Jimny și Hummer H2, două mașini legate doar prin scopul lor. Ambele au fost create pentru a putea fi folosite în teren accidentat.

Micul Suzuki are sub capotă un motor pe benzină, de 1.5 litri, cu o putere de 101 cai putere. Motorul este legat la o transmisie manuală în cinci trepte. Puterea este transmisă la roți printr-un sistem de tracțiune integrală, dar fără diferențiale blocante.

Atât puntea față, cât și cea spate sunt axe rigide, ceea ce îi conferă o articulație bună în teren.

Hummerul H2 este la polul opus. Colosul este pus în mișcare de un motor V8 pe benzină, cu o capacitate de 6.2 litri și 393 de cai putere.

Suzuki doboară Hummerul în off-road

Avantajul major pe care Suzukiul îl are în acest duel este masa scăzută. Micul Jimny cântărește doar 1100 de kilograme. SUV-ul american depășește masa de trei tone. Dimensiunile favorizează, de asemenea, modelul japonez. Ampatamentul scurt și unghiurile de atac și de degajare generoase îi conferă o agilitate sporită.

Cele două mașini au fost supuse mai multor probe inedite. De la plecări în rampă, la parcurgerea unui traseu accidentat, totul contra timp. De asemenea, au existat probe care au pus la încercare capabilitățile ambelor vehicule.

Doar două probe dintre cele pe care cei de la CarWow le-au amenajat a fost câștigată de modelul Hummer. În schimb, Jimny s-a descurcat admirabil, arătând că mai puțin poate însemna mai mult în astfel de situații.

Tot parcursul probelor poate fi urmărit în clipul de mai jos:

Sursa: CarWow Youtube

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CarWow Youtube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide