T-Roc Cabrio, primul SUV Volkswagen decapotabil, a intrat în producție. GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 05 dec. 2019 Știri auto

Primul SUV Volkswagen decapotabil, T-Roc Cabrio, a intrat în producție. Mașina va fi construită la uzina Osnabrück din Germania, acolo unde linia de asamblare a fost optimizată pentru a primi noul model.

Intră în galeria foto

“Vehiculul a fost în mare parte dezvoltat la Osnabrück. Acum se și produce aici. Putem spune că este un copil al acestui centru”, a fost declarția lui Andreas Tosmann, membru în Consiliul de Administrație, la startul producției.

T-Roc Cabrio, dezvăluit în urmă cu patru luni, este versiunea decapotabilă a crossover-ului T-Roc, venit în familia modelelor cu gardă mare la sol de la Volkswagen în 2017. Cu un acoperiș textil, T-Roc Cabrio are o imagine exotică, oferă o poziție înaltă la condus și păstrează natura practică a familiei “T” din care face parte, alături de T-Cross, Tiguan și Touareg, deși spațiul din portbagaj s-a redus de la 284 la 161 de litri, din cauza prezenței acoperișului.

Volkswagen T-Roc Cabrio (12)

Acoperișul său se poate ridica sau se poate coborî prin simpla apăsare a unui buton, în doar 9 secunde, la viteze de până la 30 km/h.

T-Roc Cabrio vine cu un ampatament cu 37 mm mai lung decât cel al SUV-ului standard și este cu 34 mm mai lung. Volkswagen a lucrat și la structura modelului, pentru a compensa absența acoperișului fix. Modelul primește astfel, un sistem de protecție în cazul răsturnării, care se activează într-o fracțiune de secundă, atunci când detectează depășirea unei accelerații laterale sau o înclinare atipică. Cadrul parbrizului au fost ranforsat și au dispărut ramele geamurilor laterale.

Două motoare pe benzină se regăsesc în gama T-Roc Cabrio. Este vorba despre unitatea de 1.0 litru cu 115 cai putere și despre cea de 1,5 litri și 150 de cai putere. Aceasta din urmă poate fi cuplată și la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Cele două versiuni primesc standard cutia manuală cu șase trepte. Ambele motoare sunt disponibile exclusiv cu tracțiune față, ca și în cazul lui T-Roc cu acoperiș fix.

La uzina din Osnabrück se construiește și modelul Porsche Cayman.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide