Țara europeană care se opune interzicerii mașinilor cu motoare termice

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2021 Știri auto

Republica Cehă nu este impresionată de propunerea Uniunii Europene de a interzice vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel până în 2035.

În timp ce multe țări din întreaga lume anunță planuri de a interzice a vânzării mașinilor cu combustie, prim-ministrul ceh Andrej Babis a dezvăluit că se opune acestui plan.

”Nu vom fi de acord cu interdicția de a vinde mașini cu combustibil fosil”, a declarat Babis pentru presa locală. ”Nu este posibil. Nu putem dicta aici ce au conceput fanaticii > în Parlamentul European”.

Cehia se opune interzicerii motoarelor termice începând cu 2035

Republica Cehă va prelua președinția rotativă a Uniunii Europene în a doua jumătate a anului 2022 și, potrivit lui Babis, va face din subiectul de interdicție propus o prioritate. El a adăugat că țara va sprijini introducerea infrastructurii necesare vehiculelor electrice, dar nu va subvenționa producția de vehicule electrice.

Chiar dacă Republica Cehă este o țară relativ mică, cu puțin peste 10 milioane de locuitori, are cel de-al 16-lea cel mai mare PIB dintre națiunile din Europa și este unul dintre producătorii auto mondiali de top.

Industria auto reprezintă aproape o treime din economia cehă, printre companiile care produc mașini în această țară existând nume ca Skoda, Toyota și Hyundai.

Acordul european menționează că emisiile vehiculelor noi să scadă cu 55% din 2021 până 2030. Emisiile vor trebui apoi să scadă cu 100% până în 2035, ceea ce înseamnă că „toate mașinile noi înmatriculate începând cu 2035 vor fi cu emisii zero.

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide