Țara în care Uber introduce o suprataxă pentru combustibil după ce prețurile la pompă au crescut

Autor: Cristian Gubandru 15 mart. 2022 Știri auto

Uber va introduce începând din 16 martie o suprataxă pentru combustibil pe piața americană pentru a sprijini șoferii după ce prețurile la pompă au crescut. Cu toate acestea, compania îi încurajează pe șoferi să facă trecerea la mașini electrice.

Serviciul de ridesharing Uber va introduce noua suprataxa doar pentru o perioada de timp, insa compania nu a specificat o data anume.

Prețul carburanților a atins noi maxime istorice în America. Prețul mediu zilnic pentru un galon de benzină în Statele Unite este acum de 4,325 de dolari, în timp ce prețul mediu pentru un galon de motorină este de 5,131 de dolari.

Acest cost îl vor resimți atât cei care au mașină personală, cât și cei care folosesc diferite servicii de transport.

Uber a anunțat că va introduce o suprataxă temporară pentru combustibil în încercarea de a sprijini șoferii. Compania spune că noua suprataxă va fi un sprijin pentru șoferii Uber.

Cât vor plăti clienții Uber pentru o călătorie

Clienții Uber vor plăti 0,45 dolari sau 0,55 dolari pentru o călătorie standard, în timp ce cei care comandă mâncare vor plăti 0,35 de dolari sau 0,45 de dolari. Suplimentul pentru combustibil depinde de locația clientului și variază în funcție de oraș.

„Această suprataxă este temporară și este concepută pentru a încerca să mențină câștigurile consistente în acest moment dificil. În următoarele săptămâni, intenționăm să vă ascultăm feedback-ul”, a spus companie în anunțul de săptămâna trecută. Noua suprataxă pentru combustibil va intra în vigoare din 16 martie.

Uber sugerează că trecerea la un vehicul electric ar putea aduce beneficii și mai mari șoferilor. Pentru a-și încuraja șoferii să facă trecerea la mașini electrice, Uber are programul Green Future, care oferă șoferilor de vehicule electrice un stimulent de 1 dolar pe călătorie (maxim 4.000 de dolari pe an).

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

De asemenea, șoferii din America pot obține o reducere de până la 6.000 de dolari din prețul unui Nissan Leaf nou, fiind o ofertă exclusivă pentru Uber.

„Pe termen lung, credem că cheia reducerii impactului prețurilor la carburanți asupra câștigurilor tale este să faci trecerea la un vehicul electric”, a adaugat compania.

Compania britanică Arrival a dezvăluit primul prototip electric, care va fi destinat companiilor care oferă servicii de ride-hailing. Vehiculul cu zero emisii reprezintă mașina ideală pentru Uber.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide