Țara unde elevii de 15 ani pot conduce mașini care ating maximum 30 de km/h

Autor: Daniel Samoilă 30 dec. 2021 Știri auto
Țara unde elevii de 15 ani pot conduce mașini care ating maximum 30 de km/h

În majoritatea țărilor din Europa și din lume permisul auto poate fi dobândit doar de tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani. Aceeași regulă nu e valabilă și pentru o țară din nordul Europei, unde tinerii  pot merge la școală cu mașina încă de la 15 ani.

Acest lucru se întâmplă în Suedia, mai exact în orașul Avesta. Aici, tinerii merg pe jos doar în situații de urgență. În rest, se folosesc de mașina lor. Este, de altfel, un vehicul mai puțin obișnuit.

Tinerii folosesc un model Volvo 944 pentru a merge la școală. În Suedia, acest vehicul este considerat un tractor EPA și îi ajută pe tinerii din mediul rural să meargă la școală.

Volvo 944. Foto – Digi24.ro

Volvo 944 folosit de tineri poate rula doar cu 30 de km/h

Potrivit digi24.ro, tinerii au nevoie de un permis de moped, pe care îl pot obține la vârsta de 15 ani.

Acest Volvo 944 este special conceput ca să-i protejeze pe adolescenții șoferi. Vehiculul are o cutie de viteze cu doar două trepte, fără scaune în spate și atinge o viteză de maxim 30 de km/h și rulează doar pe prima bandă a drumului.

Totodată, pe acest vehicul este montat și un triunghi roșu de avertizare, pentru că rulează cu o viteză mică.

Pentru că acest vehicul merge cu o viteză mică, ceilalți șoferi din trafic sunt deranjați, fiindcă există riscul de accidente. Tocmai de aceea, spune un polițist, triunghiul de avertizare trebuie pus obligatoriu pe mașină:

„Cu siguranță se pot întâmpla accidente. De aceea, triunghiul de avertizare este atât de important: indică faptul că e un vehicul care merge cu viteză redusă. Trebuie să fie foarte vizibil”, a declarat polițistul Robert Kappe.

„Este mult mai ușor să conduci EPA spre școală, mai ales când trebuie să ajungi acolo și să te întorci. Și mai e și distractiv. Te întâlnești cu prietenii, poți merge oriunde, ești liber!”, a declarat unul dintre tineri, potrivit sursei citate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wikipedia



Comentarii
Inchide