Tarife RCA 2022. Unde găsești cele mai ieftine polițe RCA anul acesta

Autor: ProMotor 11 feb. 2022 Știri auto

Falimentul City Insurance, fostul lider RCA cu peste 3,13 milioane de polițe de asigurare obligatorie în vigoare la finalul anului 2021, a fost demarat oficial pe 9 martie având ca efect încetarea polițelor în 90 de zile. Mulți șoferi trebuie acum să denunțe polițele și să își facă asigurare RCA la alte companii. Iată ce tarife RCA sunt în 2022, unde găsești cele mai ieftine polițe RCA anul acesta.

Prețul asigurării RCA este stabilit de asigurator în funcție de mai mulți factori: perioadă, vârsta proprietarului mașinii și istoricul de accidente (Clasa Bonus Malus), informații despre autovehicul (categorie, marcă, capacitate cilindrică, putere, număr locuri, masă maximă autorizată, anul fabricației).

Tarife RCA 2022. Unde găsești cele mai ieftine polițe RCA anul acesta pentru un Logan diesel

Tarifele au fost calculate pe 11 februarie pentru o asigurare RCA valabilă începând cu 1 martie 2022 (Clasa B8, permis emis în anul 2000) pe site-ul brokererului de asigurări Pint.ro. Acestea pot varia în funcție de anumite condiții din piață, precum și de la un broker de asigurări la altul.

Șofer cu permis obținut în 2000, clasa B8

Prețuri RCA fără decontare directă pentru o Dacia Logan 1.5 diesel

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prețuri RCA cu decontare directă pentru o Dacia Logan 1.5 diesel

Șofer cu permis obținut în 2020, clasa B0

Am calculat tarifele pe 11 februarie pentru o asigurare RCA valabilă începând cu 1 martie 2022 (Clasa B0, permis emis în anul 2020) și tarifele au crescut.

Tarife RCA 2022 fără decontare directă pentru o Dacia Logan 1.5 diesel

Tarife RCA 2022 cu decontare directă pentru o Dacia Logan 1.5 diesel

tarife rca 2022 decontare directa

Șoferii cu asigurare RCA valabilă la City Insurance pot denunța în continuare polița.

Pentru recuperarea primei de asigurare RCA la City Insurance proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor, în cazul în care nu au fost înregistrate daune, creditorii de asigurare trebuie să depună la Fondul de Garantare a Asiguraților atât cererea de restituire primă, cât și dovada denunțării contractului de asigurare, înregistrată/transmisă la asigurător.

Pot fi denunțate doar polițele pentru care nu sunt înregistrate daune, în perioada anterioară datei denunțării. Toate polițele în vigoare vor înceta de drept în maxim 90 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, Shutterstock.com



Comentarii
Inchide