Tarifele de ridicare a mașinilor valabile în sectorul 6 al Capitalei

Autor: George Cristea 28 dec. 2020 Știri auto

Odată cu intrarea în vigoare a legii care reglementează activitatea de ridicare a mașinilor, autoritățile locale stabilesc noi proceduri și tarife pentru astfel de activități. Iată care sunt tarifele de ridicare a mașinilor valabile în sectorul 6 al Capitalei.

Intră în Galeria FOTO

Autoritățile locale din sectorul 6 al Capitalei au pus în dezbatere publică noul regulament de ridicare, transport, depozitare și eliberare a mașinilor parcate neregulamentar. Acesta a fost întocmit în baza noii legi 273/2020 care reglementează activitatea de ridicare a mașinilor. Conform proiectului de regulament, pentru activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

– 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operațiunea de ridicare;
– 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operațiunea de transport;
– 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operațiunea de depozitare.

Care sunt tarifele de ridicare în cazul mașinilor abandonate în sectorul 6

În cazul mașinilor abandonate, autoritățile din sectorul 6 fac o concesie proprietarilor acestora, renunțând la taxa de depozitare a mașinii. Cel mai probabil, acest lucru se întâmplă pentru că nimeni nu se așteaptă ca aceste mașini să mai fie vreodată revendicate. Astfel, pentru activitatea de ridicare și transport a vehiculelor fără stăpân și abandonate se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

– 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operațiunea de ridicare;
– 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operațiunea de transport.

Acțiunea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar și a celor abandonate va fi realizată de către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6. Activitățile de ridicare vor fi desfășurate numai la solicitarea reprezentanților Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6, în prezența agenților constatatori.

Pe lângă taxa de ridicare a mașinii, proprietarii mașinilor ridicate vor avea de plătit și amenda pentru parcare neregulamentară. Dacă anterior o astfel de amendă primeau doar proprietarii mașinilor ridicate de pe drumurile publice, acum prevederea a fost extinsă și la celelalte mașini parcate neregulamentar pe spațiul public (inclusiv pe trotuare, spații verzi și chiar parcările rezidențiale).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide