Tata Curvv Concept prefigurează un SUV Coupe electric – VIDEO

Autor: Cristian Gubandru 10 apr. 2022 Știri auto

Producătorul indian de automobile Tata a prezentat conceptul Tata Curvv, care prefigurează un nou SUV coupe electric. Modelul de serie este așteptat în următorii doi ani.

Curvv introduce limbajul de design evoluat al lui Tata, numit „Digital”, care se concentrează pe suprafețe curate și linii dinamice.

Conceptul vine cu o siluetă tipică de SUV coupe, cu iluminare LED în față și spate, elemente din plastic strălucitoare pe jante și DRL-uri în formă de triunghi pe bara față.

Martin Uhlarik, șeful de design, spune că spațiul interior sau cel de intrare/ieșire din SUV nu au fost afectate de designul sportiv, iar Curvv oferă dimensiuni și caracteristici „de top”.

Două afișaje de dimensiuni medii independente sunt montate sus pe tabloul de bord, unul pentru infotainment și unul pentru panoul de instrumente digital.

Volanul cu două spițe are un logo iluminat și comenzi integrate, în timp ce butoanele de pe consola centrală sunt cu touch. Există, de asemenea, o trapă panoramică care aduce lumină în cabină, iluminare ambientală și scaune cu aspect futurist, cu modele moderne de tapițerie din material textil.

Autonomie Tata Curvv

SUV-ul va avea la bază arhitectura Tata Generation 2 EV. În timp ce versiunea electrică va fi prima care va fi lansată cu o autonomie estimată la 500 km (311 mile), Tata a confirmat că va oferi și variante cu motor cu ardere internă în viitor.

Versiunea de producție a lui Curvv se va plasa în gamă deasupra SUV-ului mic Nexon EV, care este cel mai bine vândut model electric din India.

Din 2021, Tata oferă și Tigor EV, un sedan mic și accesibil, care este al doilea model electric.

Compania intenționează să lanseze opt vehicule electrice noi până în 2025. Obiectivul este ca gama electrică a Tata să reprezinte 25% din vânzările sale în India până în 2026.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide