Germania propune o taxă de autostradă pentru toate mașinile din Europa

Autor: ProMotor 23 iul. 2020 Știri auto
Germania propune o taxă de autostradă pentru toate mașinile din Europa

Ministrul german al Transporturilor Andreas Scheuer îşi propune să introducă taxe de autostradă pentru toate autovehiculele din Europa, în timpul președinției Uniunii Europene a țării, arată un proiect citat de Reuters.

În decurs de opt ani, aproape toate vehiculele, inclusiv camioanele, autoutilitarele şi maşinile, ar trebui să plătească taxe de autostradă, conform proiectului de directivă UE privind taxele.

„În ceea ce priveşte statele membre care au stabilit deja un sistem de taxare, taxele sunt percepute tuturor vehiculelor, cu excepţia autocarelor şi autobuzelor”, se arată în documentul pe care
Scheuer doreşte ca ministerele germane să îl aprobe miercuri, informează Mediafax.

Președinția Germaniei a început pe 1 iulie

Proiectul ar deveni astfel o propunere oficială a Germaniei pentru președinţia sa, care a început la 1 iulie.

Oficiali guvernamentali au declarat că unele ministere germane ar dori să îngheţe proiectul, chiar dacă acesta este văzut ca o măsură de protejare a climei.

Proiectul este deosebit de sensibil pentru ministerele conduse de social-democraţi (SPD), care împart puterea cu conservatorii Angelei Merkel şi au criticat mult timp taxele auto.

Priorităţile Germaniei la preşedinţia Uniunii Europene

Programul are la bază următoarele linii de orientare: depăşirea permanentă a crizei de coronavirus şi redresarea economică şi socială, o Europă mai puternică şi mai inovatoare, o Europă dreaptă, o Europă durabilă, o Europă a securităţii şi a valorilor comune, o Europă puternică în lume.

Alte subiecte aflate pe agenda preşedinţiei Germaniei sunt, conform site-ulu preşedinţiei, următorul cadru financiar multianual, schimbările climatice, digitalizarea, statul de drept sau rolul Europei în lume, negocierile UE cu Regatul Unit privind Brexitul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide