Cazuri de coronavirus la uzina Dacia. Ce se va întâmpla cu producția de mașini?

Autor: Elena Luchian 16 iul. 2020 Știri auto

Mai multe cazuri de coronavirus au fost înregistrate la uzina Dacia. Grupul Renault confirmă informația apărută în presa locală.

GALERIE FOTO

“Din păcate, avem angajați confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sau suspecți care se află în izolare. Aceștia au fost confirmați de către autoritățile medicale cu care suntem în permanentă legătură. De la reluarea activității, în acord cu autoritățile sanitare și cu sindicatul, am aplicat măsuri de protecție stricte și am vegheat ca acestea să fie respectate de către toți angajații”, se arată într-un comunicat trimis de către reprezentanții Dacia către argesulonline.ro, după ce publicația locală a relatat că, potrivit surselor sale, există zeci de cazuri de angajați infectați cu noul coronavirus.

Publicația locală a menționat 50-60 de cazuri, dar Dacia nu confirmă informația, dar anunță că producția nu va fi afectată.

“Pentru protejarea sănătății angajaților noștri și pentru buna desfășurare a activității, aplicăm cu strictețe toate măsurile de prevenire necesare. În plus, adoptarea unui comportament responsabil, atât la locul de muncă, precum și în timpul liber, ne va permite tuturor să menținem situația sub control”, se arată în comunicatul Dacia.

Măsuri de protecție împotriva coronavirusului la uzina Dacia

Uzina Dacia a reluat producția în cadrul diviziei de Mecanică și Șasiuri, pe 21 aprilie, după ce porțile centrului de producție se închiseseră pe 19 martie. Și departamentul de Presaj din cadrul uzinei de Vehicule a reluat activitatea în două schimburi.

Începând cu patru mai, angajații ambelor uzine au revenit la posturile de lucru, centrul de producție revenind la 85% din capacitate.

Angajații respectă măsuri stricte de prevenire a infectării cu coronavirus. Aceștia au obligația să poarte mască de protecție și să păstreze distanța. Panouri de plexiglas au fost instalate în sala de mese, dar și la toalete. Pe podea, s-au strasat săgeți care arată modul în care se face deplasarea pentru a evita aglomerația, iar în sala de ședințe au fost marcate locurile care trebuie să rămână libere.

Aproximativ 13.000 de angajați numără uzina Dacia de la Mioveni.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide