Taxi gratis pentru șoferii care au consumat alcool

Autor: Marius Vișan 12 aug. 2023 Știri auto
Taxi gratis pentru șoferii care au consumat alcool

Călătoriile gratuite sunt oferite la șase cluburi din diverse orașe italiene, informează Alephnews.ro.

După distracția de sâmbătă noaptea, în Italia, șoferii care au consumat alcool vor putea lua taxiul plătit de guvern. Obiectivul este reducerea accidentelor mortale și este deocamdată un program pilot al guvernului italian.

Șoferul trebuie să pice la testul de alcoolemie făcut la ieșirea de la discotecă. Dacă a consumat prea mult alcool i se va chema un taxi, plătit de stat. Scopul măsurii este ca șoferii să ajungă acasă în siguranță și să scadă numărul deceselor provocate de accidentele de trafic.

Proiectul a fost anunțat de ministrul italian al Transporturilor

Proiectul pilot a fost anunțat de ministrul italian al Transporturilor, Mateo Salvini, după ce a avut mai multe discuții cu proprietarii cluburilor și cu influenceri / creatori de conținut. Metoda se aplică acum pentru șase cluburi din Italia, în Veneția, Pavia, Lecce și alte câteva orașe și se pare că este primită bine.

Anul trecut, taxiurile gratuite sub formă de „bonuri de solidaritate” au fost deja testate cu succes la Trento, unde biletele erau destinate femeilor, persoanelor peste 75 de ani și persoanelor cu dizabilități; la Milano, pentru bătrâni și viitoare mame; iar la Roma, pentru a aduce persoanele în vârstă în centrele de vaccinare în timpul Covid.

Rezultatele vor fi analizate la mijlocul lunii septembrie cânt se va finaliza acest experiment prin care se oferă taxiuri gratuite pentru cei care depășesc limita de alcool atunci când părăsesc clubul. In orice caz, guvernul spune că programul va fi oferit in acord cu discotecile si cu companiile de taxi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Elements.envato.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide