Taxiurile autonome au primit aprobarea pentru extinderea circulației în orașul San Francisco

Autor: Ionuț Vîlciu 14 aug. 2023 Știri auto

Două companii de robotaxiuri au primit aprobare pentru a putea oferi servicii de transport cu mașini autonome în San Francisco.

Două companii care se ocupă cu taxiuri autonome au primit aprobarea pentru a începe să ofere servicii de transport contra cost cu vehicule autonome în orașul american San Francisco, transmite BBC.

Acordul cu privire la folosirea taxiurilor autonome în orașul San Francisco reprezintă o creștere majoră pentru companii. În trecut, acestea s-au confruntat cu limitări legate de locul sau timpul în care îi puteau taxa pe clienți pentru călătorii. Aprobarea autorităților a venit chiar în ciuda obiecțiilor din partea poliției, pompierilor sau a activiștilor. Analiștii spun că decizia ar putea deschide o nouă eră pentru serviciile auto fără șofer.

În San Francisco vor circula taxiuri autonome

Waymo, care împărtășește o companie-mamă cu Google și oferă călătorii gratuite cu mașinile sale fără șofer încă de anul trecut în toată circulația din San Francisco, a numit decizia ca fiind „adevăratul început al operațiunilor noastre comerciale din San Francisco”.

Compania rivală, numită Cruise, o filială a gigantului auto american General Motors, care a prezis că afacerea ar putea genera venituri anuale de 1 miliard de dolari (913 milioane de euro) până în 2025, a descris momentul ca fiind o „etapă istorică a industriei”.

Serviciile de transport fără șofer au întârziat să se ridice la înălțimea promisiunilor de transformare a transportului care au însoțit începutul dezvoltării lor în urmă cu mai bine de un deceniu. Companiile dezvoltatoare au fost împiedicate de erori tehnologice, temerile legate de siguranță și accidentele importante în care sunt implicate vehicule.

Comisia de Utilități Publice din California a amânat de două ori votul și a audiat joi mai mult de șase ore de mărturii din partea publicului, inclusiv a susținătorilor și criticilor. Consiliul de administrație a aprobat extinderea serviciilor de transport fără șofer cu 3-1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wayno / Cruise


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide