Taxiurile autonome vor ajunge pe drumurile publice în curând [VIDEO]

Autor: Iulian Dnistran 02 oct. 2015 Știri auto
Taxiurile autonome vor ajunge pe drumurile publice în curând [VIDEO]

Din ce în ce mai multe companii intră în jocul maşinilor autonome, începând cu Google şi terminând cu Daimler, însă toată lumea ne spune că mai trebuie să treacă ani buni până când vom vedea cu toţii aceste maşinării robotizate pe drumuri.

Ei bine, o companie din Japonia are alte planuri, potrivit Wall Street Journal. Firma se numeşte Robot Taxi şi, după cum probabil ţi-ai dat seama din nume, se ocupă cu taxiuri autonome care vor ajunge pe drumurile publice încă din 2016, în cadrul unui program pilot în care câteva maşini vor deservi prefectura Kanagawa de lângă Tokio.

La început, numărul de clienţi va fi limitat la 50 de persoane, iar rutele vor presupune luarea oamenilor de acasă, transportarea lor la magazinele din apropiere şi întoarcerea acasă. Totodată, deşi taxiurile se vor conduce singure, va exista un om la volan ca să se asigure că lucrurile merg aşa cum ar trebui.

Potrivit sursei citate de Engadget, compania vrea ca până în 2020 să funcţioneze la capacitate maximă, momentan axându-se pe zonele unde transportul în comun nu e foarte bine dezvoltat.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide