Un șofer a făcut cunoștință cu țepele din service. A filmat cele 6 situații în care a fost păcălit – VIDEO

Autor: ProMotor 04 dec. 2020 Știri auto

Există mai multe modalități prin care unii angajați din service încearcă să-şi păcălească clienții, iar una dintre cele mai comune se referă la schimbul de ulei. Există situații când mecanicii fie nu schimă deloc uleiul, deși clientul plătește pentru asta, fie îl schimbă doar parțial, fie pun alt ulei de o calitate inferioară, mult mai ieftin față de cel comandat de client.

O astfel de situația s-a petrecut în Texas, Statele Unite. În cadrul unei anchete sub acoperire organizată de un jurnalist de la site-ul kxan.com, s-a constatat că nu întotdeauna se efectuează schimbul de ulei așa cum clientul se așteaptă.

El a fost șase ori pentru a schimba uleiul la mașină, și de tot atâtea ori a fost păcălit. Bărbatul ales un lanț de service-uri destul de cunoscut în acea zonă, unde a comandat cel mai scump ulei pentru mașină. Totuși, el l-a primit pe cel mai ieftin, și a fost taxat ca și cum l-ar fi primit pe cel comandat.

În sticlele de ulei premium se afla, de fapt, ulei de proastă calitate

Pentru a dovedi că este vorba de o înșelătorie el a comparat uleiul comandat cu cel primit, la un laborator specializat. Astfel a putut dovedi că după ce mașina a fost în service pentru schimbul de ulei, în mașină se găsea cel mai ieftin ulei de pe piață.

Jurnalistul american a fost ajutat de un fost angajat al unuia dintre service-uri care a povestit ce se întâmplă, de fapt, în timp ce se schimă uleiul. El povestește cum sticlele de Castrol sau Mobil 1 erau umplute cu cel mai ieftin ulei, de foarte proastă calitate.

VIDEO

Cum poți să te ferești de astfel de țepe?

Chiar dacă situația de față a fost filmată în Statele Unite ea se practică și în România. De aceea, recomandarea ar fi să efectuezi acest gen de operaţiuni doar în service-urile în care poţi vedea, printr-un geam transparent, operaţiunile pe care le execută mecanicii. Valabil pentru orice operaţiune de servisare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide