Teaser Cupra cu un crossover electrificat. Debutul viitorului model este programat pentru 2024

Autor: Mihai Morcovescu 27 mart. 2022 Știri auto

Producătorul spaniol de automobile Cupra a anunțat oficial că lucrează la dezvoltarea unui nou SUV compact. Viitorul model va fi disponibil atât cu motorizări mild-hybrid, cât și în versiuni plug-in hybrid. Debutul comercial este planificat pentru anul 2024.

Viitorul SUV Cupra va debuta în același an cu modelul Tavascan

Ibericii au făcut anunțul prin intermediul unui teaser video. Acesta ne dezvăluie doar conturul viitorului crossover Cupra. oarecum surprinzător, ținând cont de tendințele actuale în materie de design, acesta nu va avea o linie de acoperiș în stil coupe.

În schimb, sunt vizibile noile faruri LED triple și stopurile. Acestea vor fi restilizate comparativ cu ceea ce găsim acum în oferta Cupra. Potrivit informațiilor oficiale, noul SUV compact va fi poziționat în gamă alături de viitorul Tavascan, prevăzut să debuteze tot în 2024.

Modelul nebotezat încă va măsura aproximativ 4,5 metri în lungime, dimensiuni care îl plasează în segmentul C. Se știe că viitorul model va fi mai lung decât actualul Cupra Ateca, care măsoară 4.376 mm. De asemenea, va fi și mai lung decât Cupra Formentor (4.450 mm).

Noul SUV compact Cupra va fi produs la uzina din Györ (Ungaria), alături de Audi Q3 Sportback începând cu 2024. Asta ne face să credem că viitorul crossover spaniol ar putea utiliza aceeași platformă MQB ca modelul din Ingolstadt, mai ales că cele două automobile au aceeași lungime.

Versiunile PHEV vor oferi o autonomie electrică de 100 km

Deocamdată, oficialii Cupra nu au dezvăluit specificațiile sistemelor de propulsie mild-hybrid și plug-in hybrid. Singura informație făcută publică se referă la autonomia în modul pur electric.

Aceasta va fi de aproximativ 100 km pentru modelele PHEV de nouă generație. Vorbim despre o autonomie mai mare decât modelele actuale ale grupului Volkswagen, ceea ce sugerează o configurație îmbunătățită a ansamblului motor electric+baterie.

Pe lângă SUV-ul electrificat, Cupra a mai confirmat alte două lansări. Este vorba despre două vehicule electrice, și anume versiunea de producție a lui Tavascan, în 2024, și de versiunea de serie a conceptului UrbanRebel, un an mai târziu.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide