Teaser oficial pentru noul SsangYong Rodius

Autor: Iulian Dnistran 31 ian. 2013 Știri auto

În anul 2004 a fost lansat pe piaţă monovolumul SsangYong Rodius, care voia să îmbine luxul cu un preţ cât de cât accesibil, însă a avut parte de un design care nu a fost pe gustul multora, fapt care a dus la porecla de „cea mai urâtă maşină din lume”.

La nouă ani de la lansarea primei generaţii Rodius, coreenii de la SsangYong par pregătiţi să meargă mai departe şi să adopte un stil ceva mai convenţional pentru a doua generaţie a monovolumului. Schiţele oficiale pe care SsangYong le-a publicat pe internet confirmă, practic, formele pe care le-am văzut în fotografiile pe care le-am publicat aici.

Deşi nici a doua generaţie a lui Rodius nu va câştiga, probabil, nici un concurs de frumuseţe, măcar se poate lăuda că a fost desenată de un nume important din industrie. Este vorba despre Ken Greenley, fostul titular al cursului de design auto de la Royal College of Art din Londra, care este una dintre cele mai importante şcoli de design auto din lume.

Noul SsangYong Rodius va fi dezvăluit oficial la Salonul Auto Geneva 2013 şi va fi disponibil, atunci când va fi pus în vânzare, fie cu un motor diesel de 2,0 litri, fie cu un propulsor pe benzină de 3,2 litri.

Chiar dacă noul Rodius nu va mai fi atât de urât ca primul, titlul de „cea mai urâtă maşină din lume” rămâne confortabil în curtea celor de la SsangYong pentru modelul Actyon.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide