Teaser video: Aston Martin pregătește o versiune mai puternică pentru DBX

Autor: Mihai Morcovescu 19 ian. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile Aston Martin a publicat un teaser video cu viitoarea versiune S a SUV-ului DBX. Noul DBX S va fi dezvăluit la 1 februarie și va fi cel mai puternic SUV de lux din lume.

Aston Martin DBX S va primi motor V12 twin-turbo

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea de-a treia generație DBX a fost lansată în 2020 într-o variantă V8 twin-turbo de proveniență Mercedes AMG. Ulterior, SUV-ul a primit și o variantă echipată cu un motor cu 6 cilindri de 3,0 litri cu tehnologie mild-hybrid. Aceasta este disponibilă, însă, doar în China.

Acum, britanicii pregătesc o versiune și mai puternică a SUV-ului lor. Conform celor mai recente informații, aceasta ar urma să se numească DBX S și va sub capotă motorul V12 twin-turbo.

De altfel, prototipurile surprinse în timpul testelor efectuate în ultimele luni de Aston Martin „sunau” asemenea modelelor DB11 și DBS. Și cum acestea sunt echipate cu acest agregat, nu este exclus ca și noul DBX S să fie lansat cu aceeași motorizare.

Încă nu se știe dacă bagajul de putere va fi același ca, spre exemplu, în cazul lui DB11, care oferă 630 CP. Totuși, este posibil dacă cei de la Aston Martin vor să rivalizeze cu Lamborghini Urus (650 CP), Porsche Cayenne Turbo GT (631CP), Bentley Bentayga Speed (635 CP) sau BMW X5 M Competition (625 CP).

Totodată, este posibil ca noul DBX S să primească și câteva actualizări estetice.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide