Tehnologia head-up display va fi transferată de la mașini la tramvaie

Autor: Marius Vișan 13 apr. 2022 Știri auto

Continental a dezvoltat un head-up display (HUD) pentru tramvaie.

Soluția de afișare are scopul de a face traficul intraurban mai sigur, asigurându-se că șoferii de tramvai își pot concentra atenția asupra drumului. Acest lucru permite o reducere a numărului de manevre de frânare de urgență.

Tramvaiele operează în mare parte în trafic intens din interiorul orașului, un mediu în care numărul de pietoni este în creștere: mai mulți oameni merg cu bicicleta, trotinete electrice sau mopede electrice.

Mulți utilizatori ai drumurilor se lasă distrași de telefoanele lor mobile. Potrivit informațiilor de la serviciile de transport, acest lucru a dus la un număr tot mai mare de accidente, inclusiv cele în care au fost implicate tramvaie.

Comandat de un producător de vehicule feroviare, Continental Engineering Services aduce în prezent afișajul inovator la faza de producție.

Acesta va fi utilizat inițial în Europa de la jumătatea acestui an. CES desfășoară aici o activitate de pionierat importantă. Până în prezent, afișajele head-up reale au fost inexistente în transportul feroviar.

Componentele cheie ale afișajului, inclusiv sursa puternică de lumină, provin din portofoliul auto Continental și sunt deja instalate în diferite modele de vehicule de la marii producători de automobile.

Noul head-up display ajută la prevenirea coliziunilor în trafic

Avantajele utilizării afișajelor head-up în vehiculele feroviare sunt imense. Ca și în sectorul auto, tendința este către parbrize din ce în ce mai mari și, în consecință, tablouri de bord cu setare mai mică. Aici însă, mișcările necesare ale capului distrag atenția de la situația din trafic. În plus, ochii trebuie să schimbe constant focalizarea între viziunea de aproape și cea de departe, în timp ce privirea vatmanului se mișcă între cockpit și drum. Acest lucru este foarte obositor pentru el.

Proiectarea informațiilor vitale – de exemplu, semnale de avertizare, viteza, distanța până la următoarea oprire – în câmpul vizual direct al acestuia face conducerea mai confortabilă, rezultând o siguranță mai mare. Acesta este mai ales cazul deoarece informațiile sunt afișate virtual ca și cum ar fi la o anumită distanță în fața vehiculului. În acest fel, ochii nu trebuie să se reorienteze în mod constant.

Noul display head-up combiner proiectează informații pe un ecran transparent extern în câmpul vizual al vatmanului. Conducătorii vehiculului nu numai că pot vedea drumul și afișajul din cabina de pilotaj simultan, informațiile apar și la ceea ce este perceput ca fiind aceeași distanță.

În plus: datorită LED-urilor extrem de puternice, head-up display de la Continental, care s-a dovedit deja a fi o soluție premium în sectorul auto, îndeplinește cele mai înalte standarde în ceea ce privește lumina și calitatea imaginii, chiar și la soare puternic.

În viitor sunt posibile alte domenii de aplicare – tehnologia poate fi utilizată și pe trenurile de lungă distanță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Continental


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide