Cum transformi telefonul în ecranul mașinii la noile modele Dacia

Autor: Promotor 25 mart. 2021 Știri auto

Dacia a creat o soluție simplă pentru cei care nu vor să dea bani pentru a comanda mașina cu un ecran tactil atunci când achiziționează noile modele Dacia. Aceștia își pot transforma propriul telefon într-un ecran al mașinii. Cum funcționează?

GALERIE FOTO

Dacia a lansat această soluție multimedia odată cu prezentarea oficială a noilor Logan și Sandero. Și Dacia Sandero a preluat-o. Este soluția care elimină problema găsirii un loc pentru telefon în cabină. De multe ori, poziționarea lui într-un suport special reduce vizibilitatea sau accesul la ventilații. Comfort și ergonomie sunt cărțile pe care mizează Dacia.

“Inginerii și designerii noștri au lucrat împreună pentru a dezvolta Media Control, care pune ecranul preferat al clienților, cel al telefonului inteligent, în centrul experienței lor multimedia la bordul mașinii”, spune Nicolas Legros, Directorul Operațional Dacia.

Așa a venit pe lume Dacia Media Control. Este un sistem multimedia complet, care include un radio, difuzoare, un port USB, conexiune Bluetooth și butoane pe volan, un suport pentru telefon și o aplicație personalizabilă.

Pentru versiunile de bază, telefonul, conectat la computerul de bord, joacă rolul ecranului mașinii și înlocuiește un sistem multimedia integrat, după descărcarea aplicației Dacia Media Control. Telefonul oferă astfel acces la navigație, muzică, radio, dar și la informațiile cu privire la rulare.

Noile modele Dacia, sistem multimedia pentru uituci

Atunci când telefonul ajunge la loc în buzunarul utilizatorului, slot-ul care îl susținea până în acel moment dispare în bord. Dacă se întâmplă ca șoferul să uite telefonul, o alertă se declanșează automat pentru a-l avertiza. Mai mult, la revenirea în parcare, funcția Go To My Car îl va direcționa către locul în care și-a lăsat mașina.

Aplicația poate fi controlată vocal, prin sistemul de recunoaștere vocală al telefonului, cu ajutorul butoanelor de pe volan sau tactil, ca orice telefon.

“Este întruchiparea ADN-ului brand. Bifează toate căsuțele spiritului Dacia. Este simplu, practic și inteligent. Este Dacia”, susține Nicolas Legros. „Misiunea Dacia este de a redefini bazele automobilului. A trebuit să găsim o soluție multimedia inteligentă, simplă și atractivă. Studiile au arătat că prioritatea clienților noștri este simplitatea.”

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide