Telefonul Google Pixel va putea fi transformat într-o cameră de bord

Autor: Adrian Somai 29 mai 2023 Știri auto

Camerele de bord și-au dovedit utilitatea de-a lungul timpului, devenind unele dintre cele mai cumpărate accesorii auto de pe piață. De multe ori, imaginile surprinse cu ajutorul acestor camere video montate pe bord au servit drept dovezi în anumite situații problematice. O problemă a acestor camere este legată de alimentarea lor, însă Google pare să aibă o soluție în acest sens.

Telefonul Google Pixel s-ar putea transforma într-o cameră de bord veritabilă în curând, șoferii urmând să nu mai aibă motive pentru a cumpăra un accesoriu separat pentru mașina pe care o conduc. Potrivit The Verge, odată cu actualizarea sistemului de operare al telefonului, pe unele versiuni și-a făcut apariția o funcție ce transformă telefonul în cameră de bord.

Cel mai probabil, activarea funcției în cauză a fost făcută din greșeală, reprezentanții Google neoferind până acum niciun fel de informație cu privire la aceasta. În plus, funcția care transformă telefonul într-o cameră de bord a fost disponibilă pentru scurt timp doar în cazul unei anumite versiuni de update.

Cum ar putea să funcționeze o astfel de funcție pe telefoanele Google Pixel

Atunci când este activată, funcția va ajusta în mod automat unghiul de filmare al telefonului, în funcție de locul în care acesta este poziționat în mașină. Astfel, telefonul Google Pixel chiar se poate transforma într-o adevărată cameră de bord. Înregistrarea video poate porni manual sau automat atunci când telefonul este conectat la un device Bluetooth, precum este spre exemplu sistemul multimedia al mașinii.

Odată pornită înregistrarea video, telefonul va putea surprinde imaginile de pe șosea chiar și atunci când este blocat. În plus, telefonul va rămâne funcțional, putând fi utilizat în continuare și pentru alte aplicații. Spre exemplu, funcția de navigare va putea fi folosită în timp ce înregistrarea video este pornită. Trebuie ținut însă cont de faptul că telefonul va șterge automat fișierele filmate după trei zile pentru a economisi spațiul de stocare!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide