Tesla a anunțat cel mai mare profit trimestrial și un număr record de livrări

Autor: Cristian Agatie 21 oct. 2021 Știri auto

Producătorul american Tesla a anunțat cel mai mare profit trimestrial din istorie și un număr record de livrări pentru al treilea trimestru din 2021. Americanii au livrat în perioada iulie-septembrie 2021 peste 241.000 de mașini, cu 73% mai multe decât în urmă cu un an.

Intră în Galeria FOTO

Tesla Inc. a anunțat un profit record pentru trimestrul III din 2021, de 1,62 miliarde de dolari (1,39 miliarde de euro), în ciuda crizei globale a semiconductorilor și a altor probleme de aprovizionare. Veniturile au crescut cu 57% la 13,8 miliarde de dolari (11,9 miliarde de euro), în timp ce marja de profit pentru operațiunile cu mașini a crescut la 30,5%.

Potrivit conducerii Tesla, cererea mare de mașini Tesla de pe piață va ajuta la creșteri importante în perioada următoare. Deschiderea noilor fabrici din Germania și statul american Texas va întări acest trend. Acestea vor începe să producă înainte de finalul anului, dar livrările de mașini produse în aceste fabrici vor începe abia în 2022.

La rezultatele financiare din trimestrul III ale producătorului american au contribuit vânzările de certificate de mediu către alți producători, în valoare de 279 de milioane de dolari (240 de milioane de euro). Această contribuție este, însă, în scădere, pentru al doilea trimestru consecutiv, anunță Automotive News.

Tesla a anunțat cel mai mare profit trimestrial din istorie. Ce urmează pentru producătorul american

Livrările de mașini Tesla au depășit așteptările analiștilor, cu 241.391 de mașini livrate în trimestrul al treilea. Potrivit Tesla, prețul mediu pe unitate a scăzut, pe măsură ce sedanul Model 3 și SUV-ul Model Y, care au un preț mai mic, au canibalizat modelele mai scumpe Model S și Model X.

Șeful operațiunilor financiare la Tesla, Zach Kikhorn, este cel care a condus ședința de anunțare a rezultatelor în locul lui Elon Musk, care anunțase anterior că „va sări peste” unele dintre aceste evenimente. Potrivit acestuia, Tesla se află încă în grafic pentru a obține o dublare a volumelor la nivelul întregului an față de anul anterior. Acesta avertizează însă investitorii că producția din trimestrul IV ar putea fi afectată de mai mulți factori, printre care continuarea crizei componentelor electronice și problemele pe lanțul de aprovizionare.

În ciuda rezultatelor peste așteptări anunțate de Tesla, cotația acțiunilor Tesla a scăzut în sesiunea extinsă de tranzacționare de după închiderea bursei americane (NYSE). Astfel, dacă la închiderea bursei acțiunile Tesla valorau 865,80 dolari, după anunțare rezultatelor cotația a scăzut la 858,94 dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide