Tesla a livrat un număr record de automobile electrice

Autor: Marius Vișan 04 oct. 2021 Știri auto

Tesla a livrat un număr record de 241.300 de automobile electrice în trimestrul trei, depăşind estimările de pe Wall Street după ce directorul general Elon Musk a cerut angajaţilor ”să facă eforturi” pentru a respecta ţintele de producţie.

Analiştii anticipau că producătorul de maşini electrice val ivra 229.142 de vehicule, potrivit datelor analizate de News.ro.

Tesla a suportat criza cipurilor mai bine decât alţi constructori auto, livrările sale de vehicule crescând cu 20% în intervalul iulie-septembrie, faţă de un record anterior realizat în trimestrul doi, marcând a şasea creşterea trimestrială consecutivă.

În China, creşterea exporturilor în Europa şi introducerea automobilului mai ieftin Model Y au contribuit la creşterea producţiei Tesla, potrivit analiştilor. Tesla a mai anunţat că a livrat 232.025 de maşini compacte Model 3 şi SUV-uri Model Y şi 9.275 de maşini Model S şi Model X.

Tesla a început să livreze pe 27 septembrie primele mașini în România

Compania americană a inaugurat primul hub de livrări din România, în sudul Bucureștiului.

Popularitatea Tesla în România este imensă, după cum o dovedește numărul de comenzi depuse pentru Model 3. Potrivit informațiilor ZF.ro, Tesla a înregistrat circa 800 de comenzi până la finalul lunii septembrie. Comenzile au fost înregistrate pe baza plăţii unui avans de 100 de euro. Chiar dacă nu toate aceste rezervări vor fi convertite într-o comandă fermă, cifrele preliminare arată că marca americană se va instala comfortabil ca lider de piață pe segmentul electricelor.

Tesla Delivery Hub este centrul de livrări inaugurat în cadrul dealerului auto DAB Auto Serv din sudul Bucureștiului. Aici își așteptau clienții peste 100 de mașini Tesla Model 3, pentru cei care au făcut comandă pe site-ul oficial în limba română al Tesla. Primele 27 de mașini au fost livrate în prima zi a deschiderii hubului, 27 septembrie. Până la finalul săptămânii sunt programate alte aproape 100 de livrări către clienți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide