Tesla a construit mașina cu numărul 1 milion

Autor: ProMotor 11 mart. 2020 Știri auto
Tesla a construit mașina cu numărul 1 milion

Tesla a produs prima sa mașină – Tesla Roadster – în 2008, iar pe atunci nimeni nu dădea mari șanse mașinilor electrice. Astăzi, Tesla este un nume temut în industria auto, iar automobilul electric este privit ca un salvator al umanității. În aceste condiții, ceea ce părea incredibil acum 12 nu mai surprinde atât de mult astăzi: Tesla a construit mașina cu numărul 1 milion.

Exemplarul roșu care a fost glorificat pe Twitter de Elon Musk este un Model Y, cel mai probabil în echiparea de vârf Performance, judecând după roțile de 21 de inchi. Tesla Model Y  a intrat în producție în ianuarie, urmând ca primele mașini să ajungă la clienți la finalul acestei luni.

Judecând după fotografia postată de Elon Musk pe Twitter, controlul calității nu este chiar punctul forte al Tesla. Îmbinarea dintre capotă și spoilerul față pare să aibă lufturi inegale. Inacceptabil pentru un model care are un preț de bază de 63.000 de dolari.

SUV-ul electric compact este produs, deocamdată, la fabrica Tesla din Fremont, California. În viitorul apropiat, Tesla Model Y va fi produs și la uzina din Shanghai. Al treilea loc de producție pentru Tesla Model Y este Berlin, în momentul în care fabrica europeană a Tesla va deveni operațională. Dacă totul merge conform planurilor, producția ar trebui să înceapă din 2021.

Producția mașinii cu numărul 1 milion reprezintă un eveniment nu numai pentru Tesla, ci și pentru restul industriei auto. Niciun alt producător auto nu a produs până acum un milion de mașini electrice. Anunțul Tesla vine la scurt timp după ce compania americană a raportat primul an pe profit. Tesla estimează că va produce circa 500.000 de mașini în 2020.

Desigur, nu totul este roz, iar Tesla se pregătește să înfrunte o competiție din ce în ce mai acerbă în segmentul mașinilor electrice. Cei mai mulți producători auto tradiționali au anunțat modele electrice de volum care urmează să ajungă pe piață în 2020 sau 2021, ceea ce ar putea pune presiune pentru cei care au fost la baza revoluției electrice în industria auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide