Tesla a devenit cea mai valoaroasă companie auto din SUA, din toate timpurile

Autor: Promotor 08 ian. 2020 Știri auto
Tesla a devenit cea mai valoaroasă companie auto din SUA, din toate timpurile

Tesla a devenit cea mai valoaroasă companie auto din SUA, din toate timpurile. La această performanță au contribuit creşterile acţiunilor din ultima perioadă, de 93% în ultimele trei luni, valoarea de piaţă depăşind Ford sau General Motors.

Acţiunile Tesla au crescut din nou în şedinţa de marţi cu aproape 7 dolari sau 1,5%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu aproximativ 0,3%.

Acţiunile companiei au crescut cu 93% în ultimele trei luni şi cu aproape 10% până în prezent, peste câştigul de 0,4% al indicelui DJIA. Câştigurile au făcut din Tesla cea mai valoroasă companie auto din America, scrie Mediafax.

Capitalizarea de piaţă actuală a Tesla se apropie de 83 de miliarde de dolari şi aceasta depăşeşte valoarea maximă a pieţei Ford Motor, de aproximativ 81 de miliarde de dolari, stabilită în 1999. Valoarea de piaţă a Tesla este, de asemenea, mai mare decât cea a General Motors înainte de faliment, a General Motors din prezent sau Fiat Chrysler Automobiles.

Cea mai mare companie din SUA din prezent este Apple, în valoare de peste 1.300 de miliarde de dolari, sau aproximativ 4,3% din valoarea totală de aproape 30.000 de miliarde de dolari a acţiunilor din S&P 500.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide