La câți kilometri se rupe distribuția la Dacia Logan

Autor: ProMotor 07 ian. 2020 Utile

Dacia este mașina preferată a românului, iar modelul Logan se află în topul alegerilor. Nu este de mirare că majoritatea taxiurilor din București și țară sunt Loganuri. Atașamentul românilor pentru marca lor națională a fost reconfirmat în fiecare an prin vânzări consistente.

Rețeta cu care Dacia și-a atras faima de „mașina poporului” este destul de simplă: fiabilitate, calitate decentă și prețuri pentru aproape toate buzunarele. Încă de la începuturile mărcii Dacia, inginerii au gândit această mașina pentru a fi bună la toate. Să fie și spațioasă, să reziste cât mai mult, să consume puțin și să aibă costuri de întreținere cât mai mici.

GALERIE FOTO

Una dintre cele mai importante aspecte care țin de întreținerea unei mașini este schimbarea distribuției, fie că este vorba de Dacia Logan sau oricare alte mașină.

Ce este distribuţia mașinii?

Distribuţia se referă la acele subansambluri ale motorului care au rolul de a sincroniza componentele responsabile de admisie, evacuare şi poziţia cilindrilor, astfel încât să se respecte timpii de ardere ai motorului. Ea este alcatuită din curea dinţată de antrenare, rolă de ghidare, rolă întinzătoare şi pompă de apa (unde este cazul). Unii producatori de autoturisme au înlocuit cureaua cu un lanţ de distribuţie. Dacă nu este inlocuită la timp, uzura curelei sau a lanţului va duce inevitabil la ruperea dinţilor sau chiar ruperea curelei.

La ce interval se schimbă distribuția la Dacia Logan

Pentru a evita apariția unor defecțiuni ireversibile la motor termenul de înlocuire a curelei de distribuție anunțat de producător este o dată la 5 ani sau între 60.000 și 120.000 km.

Odată cu schimbare curelei de distribuție la Dacia Logan ar trebui să fie înlocuită și pompa de apă, în acest caz aveți nevoie de un kit de distribuție. Ar fi bine ca atât pompa, cât și cureaua de distribuție să fie înlocuite în același timp pentru că o înlocuire ulterioară necesită aproape aceleași operațiuni. Asta înseamnă costuri în plus la partea de manoperă.

Pachetul de revizie cu kit de distribuție și pompa apă pentru Dacia Logan are un preț care poate varia între 250 și 450 de lei.

Alte lucrări de întreținere efectuate în funcție de vârsta și kilometrajul mașinii ar mai fi, în primul an, apoi la fiecare 2 ani sau la 60.000 km schimbarea filtrului de habitaclu, iar apoi la fiecare 2 ani sau la 30.000 km schimb de ulei și al filtruui de ulei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: komarjohari.wordpress.com



Comentarii
Inchide